Portal 072info

ISPOVIJEST PARALIZOVANE MLADE: Kuma me gurnula u bazen!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Post-Wedding-Time

Na svojoj djevojačkoj večeri, 2010. godine, Rejčel je doživjela prelom vrata, a do njega je došlo kada ju je jedna od budućih kuma gurnula u bazen.

Rejčel Fridmen se veselila svom velikom trenutku kada će izgovoriti sudbonosno “Da”. Međutim, njeno djevojačko veče postalo je prava noćna mora. Na zabavi ju je jedna od prijateljica gurnula u bazen, a zbog pada je Rejčel ostala paralizovana do kraja života.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Četiri godine nakon ovog događaja, danas 28-godišnja Rejčel Fridmen odlučila je da progovori o svojoj tragediji. Na svojoj djevojačkoj večeri, 2010. godine, doživjela je prelom vrata. Do njega je došlo kada je jedna od budućih kuma, Rejčel gurnula u bazen.

Rejčel je odmah nakon pada i malo prije planiranog vjenčanja, ostala paralizovana. Njena bajka o potpunoj sreći i životu s partnerom Krisom, se u trenutku razbila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uprkos svemu, hrabra djevojka ispričala je kako bi trebalo oprostiti svima. Više od toga, saosjeća sa svojom prijateljicom jer je svjesna da se radilo o nesrećnom slučaju koji i tu djevojku uznemirava, a osjećaj krivice je još uvijek jak.

”Najvjerovatnije će osjećaj krivice nositi u sebi cio život,” izjavila je Rejčel.

Zato je odlučila da njeno ime u intervjuima ne govori. ”Znala sam da će mojoj prijateljici, kada vidi priču na televiziji, biti izuzetno teško To će je tjerati da nesreću ponovo proživi.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rejčel je šokirana činjenicom da su ljudi brzo osudili njenu prijateljicu. Krivili su je za ovo stanje, iako se radilo o nesreći koja je bila posljedica razigranosti: ”I sama sam je gurnula u bazen bezbroj puta. Lako su se uloge mogle zamijeniti. Nesreća sama po sebi ne određuje ličnost pojedinca, odredi samo način kako se čovjek odaziva na nesreću.”

Rejčel se vjenčala s partnerom, a ona i Kris sada skupljaju novac za začeće djeteta, jer Rejčel ne može sama da nosi trudnoću, već mora da ima surogat majku koja će umjesto nje da nosi plod. O svom opraštanju je skromna: ”S odlukom da je ne osuđujem držim svoje dostojanstvo i čast svoje prijateljice.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vizite.si

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME