Ispovijest radnika sa Vlašića: “Utrčali smo u objekat kako bi spasili ljude. Niko nije povrijeđen”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U večernjim satima u hotelu Pahuljica na Vlašiću izbio je požar, a vatrogasne ekipe su više od sat vremena na terenu.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić je kazao da su prijavu o požaru zaprimili u 21:10 sati.

Odmah po prijavi o požaru na jednom od hotela na Babanovcu upućena je policijska patrola te dvije vatrogasne ekipe koje su angažovane na gašenju požara”, kazao je Hodžić.

Dodao je da nema povrijeđenih osoba, a vatrogasci se još uvijek bore sa vatrom koja je izbila u gornjem dijelu hotela Pahuljica na Vlašiću.

View this post on Instagram

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Redakcija portala Crna-Hronika uspjela je kontaktirati radnike na Vlašiću kako bi saznali pravo stanje situacije.

Razgovarali smo sa 26-godišnjim Safetom Mameledžijom koji je opisao nemili događaj sa Vlašića.

“Bila je to uobičajena noć igrali smo FIFU krenuli u krevet dok jedan od kolega nije rekao zapalila se Pahuljica, odmah smo skočili ja sam čak u pidžami samo jaknu obukao i potrčao jer imam puno prijatelja dolje.

Dok sam išao prema Pahuljici samo je gorio jedan prozor i dio krova. Sreo sam Tarika koji je isto trčao prema dolje i govorio ima još ljudi unutra gdje smo utrčali kako bi ih spasili.

Ja sam htio upaliti blic a kamera mi pola otvorena tako sam počeo snimati ono dešavanje unutra koje ima na mom Instagram storyu.

Od radnika hvala Bogu niko nije povrijeđen par uposlenih je imalo problem sa kašljem ali posljedica nikakvih nema. Hvala i vatrogascima koji su ugrozili svoje živote da spase tuđe. – izjavio je Safet Mameledžija za portal Crna-Hronika

View this post on Instagram

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)