Portal 072info

Ispovijest razvedene žene: Ovo je deset najvećih grešaka u ljubavi i vezama

Nakon što je bila u braku, rastala se i postala majka, Laura Lifshitz pogledala je u retrovizor svojeg života i detektirala deset ključnih grešaka koje je napravila u ljubavi, a koje, tvrdi, više nikada neće ponoviti

Iz grešaka bi trebali učiti, što manje vlastitih, što više tuđih. Laura Lifshitz dvije je godine rastavljena, a iz svega što joj se dogodilo, sada kada je pune dvije godine ponovno sama, doduše s djecom, evo što je naučila:

1. Ignorirala sam dobre dečke

Žene koje nemaju samopouzdanja ne doživljavaju dobre dečke. Kada o sebi mislite najgore, imate tendenciju biti s ljudima zbog kojih se osjećate još gore. Ne kažem kako ću izaći van s pristojnim čovjekom, samo zato što je pristojan, ali dat ću mu šansu jer isto to zaslužujem i ja.

2. Sve sam prepuštala njemu

Uvijek bih ja proganjala njih, umjesto da sam taj posao prepustila njima. Kada bi mi se neko i udvarao, takve bih zaobišla jer su bili dobri dečki. Moj bivši suprug me je salijetao i to je upalilo. Muškarci žele znati da su zaslužili ljubav žene, a ne da im se bacite pred noge.

3. Govorila sam istinu

Otkrila bih previše o sebi, odmah na početku, pa se većina muškaraca nije predugo zadržavala u vezi samnom. To je zato što sam uvijek birala *eronje. Jesu li takvi tipovi zaslužili dobiti moje srce na pladnju? Vjerovatno nisu, a oni koji jesu, njih sam svojim ponašanjem prestrašila pa su pobjegli. Ne otkrivajte previše o sebi. Vaš partner trebao bi zaslužiti tu privilegiju, da zna sve o vama i vašim životnim iskustvima.

4. Tolerirala sam nepoštovanje

To sam radila i u braku, a pogotovo u svojim dvadesetima. Bilo je dosta muškaraca koji me nisu poštovali, koji su se ispričali i ja bi ih pozvala natrag. Ne opraštajte nikome ko vas ne poštuje. Takvi zaslužuju crveni karton. Ljubazna osoba može reći nešto nesmotreno, ali vas vrijeđati neće.

5. Dozvolila sam im da me tretiraju kao da sam lutka

Ja to nisam. Ja sam ljudsko biće. Zapamtite da ste vi osoba, koja ima svoje pozitivne i negativne strane. Vaša uloga nije da neko drugi upravlja vašim životom. Nikada nemoj biti igračka muškarcu. Nikada.

Koliko god puta ga poslala u onu stvar, koliko god se puta suprotstavila, tolerirala sam nepoštivanje jer sam željela biti voljena.

6. Previše sam se nadala

Svoju sam sreću vezala za njegovu ljubav prema meni, a kada bi nešto krenulo po zlu, pa bi prekinuli, ta bi sreća nestala iz mojeg života zajedno sa njim. Početna hemija i hormoni koji te lupaju ne mogu se uopće uspoređivati sa dobrobiti dugoročne veze. Požuri polako.

7. Moja je sreća ovisila o drugima

Jako mi je puno značilo da me neko voli, a kada bi to prestalo, postala bih depresivna. Niko ne voli biti odbačen, ali ako mjeriš svoju sreću prema postupcima drugih, živjet ćeš jadan život.

8. Muškarca nisam željela, trebala sam ga

Trebati muškarca uopće nije privlačno. To je samo način da nadomjestiš nešto što ti nedostaje, kroz drugu osobu. Trebaš željeti nekoga, a ne da je taj razlog tvojeg postojanja.

9. Nisam ih vrtila oko malog prsta

Izlaziti sam trebala kako bi se zabavila, a ja to nisam radila. Pronašla bih jednog i držala bih se njega, dok veza ne bi puknula, pa bih nastavila dalje. Trebala sam biti opuštenija i zabaljati se kako bih upoznala nekog novog, otkrila što volim, što mi odgovara i kako bi se zabavila.

10. Nisam bila sretna s onim što sam imala

Trebala sam uživati u svojem životu, bez obzira je li u njemu muškarac ili nije. Previše sam se opterećivala s njima, a trebala sam se okrenuti sebi. Nisam se trebala osjećati nepotpunom, samo zato što nemam frajera. Tek u tridesetima uživam u životu i, nakon rastave, sretna sam što sam konačno sama.

Podijelite članak

Počitajte još

Stravična nesreća kod Srebrenika: Poginule dvije osobe

Redakcija

Mehmedović: U SDA se domogli pozicija oni koji nisu tu zbog ideje, već zbog ličnog interesa

Redakcija

Istraživanja / Pandemija pokazala koliko su važni: Njegovatelji moraju biti bolje plaćeni

Redakcija

Prevrnuo se šleper, povrijeđen vozač (FOTO)

Redakcija

Almedin Šišić: Bakir, heroj naše mladosti

072info

Požar na benzinskoj pumpi

Redakcija

Problem broj jedan u svakoj vezi

072info

UHAPŠENO PET OSOBA: Krali automobile, pa sjekli i prodavali dijelove (FOTO/VIDEO)

Redakcija

Ugostiteljski objekti moći će primati goste i u zatvorenom prostoru

Redakcija

Snimak iz BiH: Vozio preko 200 km/h u naselju gdje je ograničenje 50 (VIDEO)

072info

Poznat datum kada bi tržni centri u FBiH mogli otvoriti vrata

Redakcija

PO DŽEPU GRAĐANA: Za bacanje maske i rukavica na ulicu vrtoglava novčana kazna

Redakcija

Transparency: Stranke u BiH duguju 8,4 miliona KM – evo koje su dužne i kome

Redakcija

Gradsko vijeće Zenica “u izolaciji”?

Redakcija

U BiH na koronavirus testirano više od 60.500 građana

072info

Autoceste FBiH: Od 229 vlasnika zemljišta, izgradnji Koridora se protivi samo šest

072info

MUP ZDK: Kod Zeničanina pronađena droga

Redakcija

Meteorolozi upozoravaju: Nevrijeme i u narednim danima

072info

Divan gest: Dobio novac na sudskom sporu i napravio potez vrijedan svakog respekta

Redakcija

Izetbegović o 30 godina SDA: Za 5 godina smo kreirali više od 100.000 novih radnih mjesta

072info