Ispovijest: “Razveli smo se prije šest mjeseci, a nedavno je pokušao da me ubije, bojim se”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Čačanka Milica u ispovijesti za Novu.rs kazala je kako je bivši suprug pokušao da je ubije te da smatra da nasilnik neće odustati od svojih namjera.

Prema njenim riječima, bila je u braku jedanaest godina i pokušala da urazumi muža, jer se iz te ljubavi izrodilo dvoje djece. 

– Pokušavala sam da ga promijenim, razgovarala sa njim kada je, uslovno rečeno, bio normalan, ali bezuspješno – počinje da priča svoju muku ova žena, koja je ujedno i doktorirala na Tehničkom fakultetu.

Prvi put je udario kada je beba zaplakala. 

– Bila sam u šoku. Ona je rođena iz velike ljubavi i, naravno, prešla sam preko toga – objašnjava ona. 

Porodicu u početku nije htjela da miješa u probleme jer je strahovala da će brat nešto loše učiniti u afektu što je kasnije njegov postupak potvrdio.

– Na kraju sam bila primorana da kažem i majci, ali i rođenom bratu. Nisam imala snage da se sama borim sa užasom. Počela sam da ‘trulim u duši’, jer ništa od toga nisam zaslužila. Odrasla sam u patrijahalnoj porodici, otac mi je preminuo, i mama je stalno govorila da ne želi da joj brat i ja ukaljamo obraz – priča Milica.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS U BIH: Žena završila na hirurgiji nakon što je muž pretukao ispred zgrade u kojoj žive

Ona i nasilnik su imali stan od skoro 100 m2, ali ga je on prije razvoda prodao za upola vrijednosti. 

– Mislim da, kada dobije napad ima želju samo da me povredi, što je bezbroj puta i činio. U početku sam, kao što rekoh trpjela i šutila. Do prije nekoliko mjeseci kada sam okončala brak – objašnjava ona.

Uhapšen na granici

Sa dvoje maloljetne djece se preselila kod majke u kuću i nastavila da radi i brine se o mališanima. 

– Starije dijete neće ni da čuje za njega, a kamoli da ga vidi. Svjesno je horora u kome smo živjeli. Prije nekoliko dana sam bila sa mlađim u prodavnici. Zvao je, u namjeri da ga uzme i ja sam, iako je sud odredio vikendom viđanje – pristala.

Kada su izašli ispred trgovačke radnje, sačekali su ga. Žena nije ni slutila šta je čeka.

– Došao je i počeo da vrijeđa. Ispod časti mi je da izgovaram te ‘pridjeve’. Pitala sam ga hoće li da uzme dijete i on je počeo da me davi. Dijete je zavrištalo i, kako mi kažu ljudi, zvali su odmah policiju i hitnu pomoć. Skoro da se ničega i ne sjećam. I sada imam modrice na vratu, jer je htio da me zadavi – kroz suze govori ova nesrećna žena.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS: Muškarac pijan tukao suprugu

Bila je u bolnici tri dana, a bivši muž je pobjegao.

– Policija ga je uhapsila na granici sa jednom susjednom zemljom. Određeno mu je zadržavanje u zatvoru od 30 dana, ali vjerujem da će pokušati opet da me ubije. On je imao spremljen kofer sa stvarima i novcem, krenuo u bijeg i stigao do granice za dva sata, a u normalnim uslovima treba četiri ipo – kaže Milica ponovivši da strahuje da neće odustati od ubilačkih namjera.

Pomoć psihijatra

 Problem predstavlja i to što nema vjeru u institucije koje bi trebalo da budu na strani oštećenih.

– On ima razvijen biznis, nebitno koji. Poznaje ljude u policiji, tužilaštvu i bojim se da neće moći da mu stanu na put. Uvijek mi je, prilikom ranijih svađa i maltretiranja, govorio – znaš li ti ko sam ja, možeš da budeš obrisana sa lica zemlje za tren – očajno navodi. 

Kada se požalila prije nekoliko godina mlađem bratu on je otišao kod najboljeg druga da uzme pištolj kako bi ga ubio.

ČITAJ JOŠ:  Užas : Roditelji donijeli mrtvu bebu u bolnicu

– Na svu sreću, čovek je bio normalan i držao ga je u kući zaključanog nekoliko dana dok ga nije urazumio. Brat ima divnu porodicu i ništa ne bi time postigao – priča Milica.

Potrebno joj je, kako kaže, 22 godine da se odmori od višegodišnjeg braka i ide kod psihijatra, ali i psihologa.

– Te seanse me nakratko smire, ali posle izvjesnog vremena strah nadvlada sve druge emocije u meni. Naravno, ne govorim o ljubavi prema djeci i mojim najbližima, porodici. Bojim se, strahujem šta će biti kada izađe, jer on ima mogućnost da angažuje najbolje advokate. Bilo bi dobro da ga pošalju na liječenje, ali sumnjam. On neće priznati da ima psihički problem. A i moćan je, jer ima novac. Samo želim da živim i djecu izvedem na pravi put. Zabrinuta sam i za majku, ona je bolešljiva, ubiće je sekiracija. Molim se svakodnevno da moja situacija izađe na dobro. Videt ćemo, borit ću se do posljednjeg atoma snage – zaključuje kroz suze.

GODISNJICA
MARKETING