ISPOVIJEST UČENICE | Razrednik djevojčici: Ako neko sazna, osjetit ćeš nasilnu avanturu kreveta!

Dok skandal potresa Osnovnu školu “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, Područnu školu u Blatuši, gdje je razrednik devetog razreda Mensud Hodžić, navodno, nudio seks svojoj 14-godišnjoj učenici, porodica i djevojčica proživljavaju horor, piše “Dnevni avaz”.

Spolni organ 

U ekskluzivnoj ispovijesti za “Dnevni avaz” učenica je, uz saglasnost roditelja, pristala da ispriča sve detalje šokantnog slučaja. Sve je, kaže, počelo u petak, 1. marta, kad je u 19 sati na Viber dobila fotografiju ženskog spolnog organa. 

– Šokirala sam se šta mi je poslao razrednik. Poslala sam mu upitnik, a on odgovara da su to hakeri i moli da nikome ne kažem. Za vikend nije pisao, a ja sam u ponedjeljak sve ispričala nastavnici engleskog – govori učenica. 

Nastavnica je predložila da idu direktoru, ali su, na insistiranje učenice, ipak, sačekali. Za to vrijeme, nastavnica je hrabrila djevojčicu da sve kaže roditeljima i direktoru, a poruke su nastavile stizati. 

– “Sine, mogli smo na sok ako želiš?”, na šta nisam odgovorila. Kad sam došla kući, u 13.20 sati, dobila sam poruku: “Zgodnice, hoćemo li?” 

– Uvjerio sam ti babu da to nisam ja, da vidimo šta ćeš sad? Kao dokaz da sam ja, ostavit ću ti “haloo” karticu u učionici biologije, samo sama smiješ ući. Ako neko sazna i nekome kažeš, osjetit ćeš nasilnu avanturu kreveta, a ako nikome ne kažeš, mogla bi osjetiti i finu. Do tebe je – samo su neke od poruka. 

Sutradan je, kaže, ranije otišla u školu, a u učionici biologije našla je karticu. Sve je ispričala nastavnici, a potom i majci. Odmah su otišli direktoru i sve prijavili. 

– Direktor je htio sve zataškati. Dok smo bili kod njega, stigao je SMS s novog broja: “Jesi uštimala broj, sine, sada možemo pričati, pozovi me.” Pozvala sam ga od direktora na broj s kojeg je stigao SMS i javio se on. Sve je snimljeno – kaže ona. 

Kad je razrednik shvatio da je djevojčica kod direktora, došao je sa sinom, koji je potom sat vremena pregledao njen mobitel, a razrednik je negirao da šalje poruke. 

Nakon tog dana, za porodicu je počeo pakao. Uslijedile su prijetnje smrću, praćenja, uhođenja. 

– Gotova si, ne znam ko te ohrabrio da me uvališ kod direktora – pisao je, navodno, razrednik, a potom se uključio i njegov sin i poslao šokantnu poruku: “Vidjet ćeš šta će ti se desiti preko poziva. Imaš 30 minuta da kažeš nastavnici da si lagala, da središ situaciju, ako ne kažeš, čut ćeš šta će ti se desiti preko poziva.”  

– Tada sam bila kod pomoćnika direktora, uslijedio je poziv i čuli su se pucnji iz pištolja – govori ona. 

Pritisci i prijetnje 

Pritisci i prijetnje su se nastavili. Djevojčica je uzaludno mijenjala brojeve. 

Najvjerovatnije, govori porodica, prate majčin telefon, što im je potvrdio njegov sin u SMS-u. 

– Jesi luda, mijenjaš brojeve kao i ja, a jadnica, ne znaš da ja svaki tvoj novi broj saznam iz mobitela tvoje mame, ha-ha-ha – glasila je poruka. 

Zatim je stigla šokantna prijetnja u SMS-u, koji je, navodno, poslao razrednikov sin. 

– Nisi svjesna šta će te zadesiti. Izludit ću ti psihičko stanje, nosat ćeš papire sa sobom da si luda. A nastavnicu ću ti na očima mučiti, crkavat ćeš od muke što joj ne možeš pomoći. I više nema poruka, samo djela. Uskoro prava igra počinje. Pravi šok će te zadesiti kad ti mobitel dođe s vještačenja – glasio je SMS.

Djevojčica je, inače, odlična učenica primjerenog vladanja. Osim što je žrtva pedofilije, sada strahuje za svoj, život porodice i nastavnice. 

Faksimil SMS-ova

Četiri zida 

Majka djevojčice kaže da im se život sveo na boravak u četiri zida i odlazak u MUP. 

– Svakog dana sam tamo. Dajemo izjave, ustupamo nove SMS-ove koji stižu. Vještače se mobitel moje kćerke i dva mobitela od razrednika, iako ih ima više. Mobitel od sina, koji nam prijeti, ne vještači se – kaže uplakana majka djevojčice. 

Prosuta crvena farba 

Porodicu je posebno potresao događaj od 9. marta. 

– Ostala sam kratko sama u kući. Kako nas prate, vidjeli su da roditelji izlaze iz zgrade. Čula sam šuštanje ispred vrata, nazvala oca da požuri kući, a kad je došao, zatekao je prosutu crvenu farbu, koja je djelovala kao krv. Došla je policija, inspektori, i obavljen je uviđaj. Potom je stigao SMS koji potvrđuje da su to uradili oni – govori učenica. 

Izvor: Avaz – D. PAŠALIĆ