Portal 072info

Ispovijest Zeničanina o stravičnom događaju: Dok je lift propadao, mislio sam da je kraj, da idemo u smrt!

Prava drama odvijala se u petak oko 18 sati u zeničkom naselju Blatuša kada je tročlana porodica Kovačević pukom srećom preživjela pad sa 16. sprata zgrade u liftu koji se otkačio. 

Nesreća se dogodila u ulici Zije Dizdarevića na broju 24, a Kovačevići su nakon pada prevezeni u zeničku bolnicu. 

Otvorena vrata 

Naime, Asim (69), Ajka (67) i sin Velid (21) vraćali su se kući iz trgovine. Dok su bili u liftu, nisu ni slutili da ih čeka horor. Nakon što je lift stao, taman kada su krenuli izaći iz njega, lift je sa otvorenim vratima krenuo na više spratove, zatim stao, a potom se čulo pucanje sajle, nakon čega je došlo do propadanja. 

U razgovoru za „Dnevni avaz“, Velid Kovačević, koji je preživio ovaj nezapamćeni događaj, kaže da je cijela porodica još u šoku. 

– Kada je lift krenuo propadati, mislio sam da je kraj i da idemo u smrt. Razmišljate o najgorem, samo vam to prolazi kroz glavu, da će uslijediti tragedija. Ipak, nije to pad s pet metara, nego sa 54 metra visine – govori Kovačević. 

Iza njega je, kaže, neprospavana noć, a trauma koju je preživio ostat će doživotna. 

– Vjerujte da sada imam strah od lifta i da ne pomišljam ući u njega. Hoće li taj strah ikada proći, ne znam. Majka, također, nije nikako dobro nakon svega ovoga. Otac i ja nismo toliko povrijeđeni, ali ona jeste – govori on. 

Naime, zdravstveno stanje njegove majke sve je gore i gore, a zadobila je povrede u vidu prijeloma rebara. Posebno su Kovačevići ogorčeni jer se stalno dešavaju problemi s liftom. 

Velika trauma 

– Tražit ćemo odgovornost za ovo i poduzeti pravne mjere. Ovakav slučaj nikada nije zabilježen, međutim, stalno se kvari lift. Uprava zgrade i održavač nisu smjeli pustiti u upotrebu lift koji je neispravan. To je žalosno! Danas su opet pustili mali lift u upotrebu, iako je i on neispravan – govori vidno ogorčen Kovačević, koji se nada da će čim prije uspjeti zaboraviti traumu i sve ono što su preživjeli. 

Nikada u životu neću ući u taj lift 

Muhamed Kovačević, stariji sin stradalih Kovačevića, uvjeren je da će policija napraviti istragu te da će se znati krivac za ovaj događaj. 

Na tome ću insistirati i kod advokata. Brinem, ne znam kako će roditelji sve ovo preživjeti. Majka je najgore prošla. Mislim da više nikada u životu neće ući u taj lift – kaže Kovačević. 

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 369
    Shares

Počitajte još

Demant na vijest da se ekološki projekti u Zenici finansiraju sredstvima ministarstva

072info

Sredstvima resornog kantonalnog ministarstva finansirano više od 93 odsto eko projekata u Zenici

072info

LIJEPE VIJESTI: Zenica u decembru bogatija za 105 beba

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box