Ispraćaj kamiona s tabutima 50 žrtava genocida

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ispraćaj kamiona s tabutima 50 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici, koje će 11. jula ove godine smiraj naći u dolini bijelih nišana u Potočarima, predviđen je danas u 10:00 sati iz Visokog.

Na posljednjem putu do Potočara, ispratit će ih i iskazati im dužno poštovanje građani Ilijaša, gdje bi se kolona trebala zaustaviti u 10:45 sati.

Predviđeno je zaustavljanje kolone s tabutima i u Vogošći u 11:15 sati, a potom u Sarajevu u 12:00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH, gdje će među brojnim građanima i zvaničnicima koji će odati počast ubijenim žrtvama genocida biti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

ČITAJ JOŠ:  Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Građani će im moći odati počast i ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, kao i pored pijace Markale, gdje će se kolona također nakratko zaustaviti, nakon čega će se uputiti ka Srebrenici, gdje je u 16:00 sati predviđeno zaustavljanje ispred Gradske džamije.

Doček tabuta u Potočarima predviđen je u 16:30 sati.

GODISNJICA
MARKETING