ISPUNJEN SAN:Dječak (8) bez nogu pliva sa delfinom bez repa (VIDE)

Sieran Kelso je svoju omiljenu ‘zvijezdu’ – ženku delfina Vinter prvi put vidio na filmu ‘Priča o delfinu’, a dvije godine kasnije zajedno su plivali u bazenu na Floridi.

ISPUNjEN SAN! Britanac Sieran Kelso (8), kome su prije nekoliko godina amputirane obje noge, žarko je želio da upozna ženku delfina Vinter, “zvijezdu” filma “Priča o delfinu” (2011), što su mu roditelji zajedno sa ljudima dobre volje koji su pomogli porodici – i omogućili.

Naime, Sieran je kao vrlo mali obolio od meningitisa, zbog čega su mu ljekari amputirali noge. Dobio je proteze, što mu je omogućilo život makar u nekoj mjeri sličan njegovim vršnjacima, u gradiću Nortviču, na severo-zapadu Engleske.

Gledajući film “Priča o delfinu” – istinitu priču o ženki delfina koja je ostala bez repa u zamci za krabe i njenom prijateljstvu sa dječakom – Sieran je poželio da ovu životinju nekada vidi uživo.

– Njegove prve riječi, kada je video film, bile su: “Vinter je onesposobljena isto kao ja” – kaže Sieranov otac Geri Kelso.

Vidjevši koliko želi da upozna svoju omiljenu “filmsku zvijezdu”, roditelji su odlučili da iznenade Sierana: kupili su kartu za Floridu i uputili se ka ”Klirvoter Marin Akvarijumu”, u kom Vinter živi.

Dječak je naučio da pliva sa protezama u obliku peraja, dok je Vinter savladala plivanje sa vještačkim repom. Na dan “upoznavanja”, trener Kami Zodrov objasnila je dječaku da treba da potapše životinju po leđima.

– Momci, vi ste sada najbolji prijatelji – rekla je ona Sieranu.

– Mislim da je bio u šoku kada je saznao da će moći da pliva sa delfinom. Nadao se će samo upoznati životinju, a bio je drugi posjetilac kome je bilo dozvoljeno da pliva s njom. Bilo je tako neodoljivo. Toliko dugo je sanjao o tome – kaže Sieranova maćeha Gema.

Sieran kaže da je Vinterin najveći fan i da je mogao da pliva sa životinjom “još milion sati”.

Izvor: Telegraf

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE