Istaknute želje za pojačanjima: Održana sjednica Upravnog odbora RK ‘Čelik’

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

RK CELIK

Cilj je: zadržati sve igrače i dovesti još 4-5 novih, kako bi i sljedeće godine bili u vrhu BiH rukometa i prvi put išli u Evropu – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog kluba ,,Čelik'', dok se rukometaši tog kluba nalaze na zasluženom odmoru, posvećena je trenutnom  stanju i daljim ciljevima Kluba u narednoj sezoni.

"Sve zavisi od stava grada i gradske politike. Naša želja i cilj je da nastavimo tamo gdje smo stali u prethodnoj sezoni, a to znači ići ponovo na titulu prvaka Premijer ige BiH, ali ovoga puta  to poširiti i na sigurno učešće ekipe u Evropi" – izjavio je nakon odražne sjednice Upravnog odbora predsjednik Kluba Pane Škrbić.

"Ove godine nam je Evropa (bolje rečeno SEHA liga)  izmakla ,,za dlaku''. Imao sam nekoliko sastanaka sa predsjednikom te Lige Mihajlom Mihajlovskim iz Skoplja i imam njegova čvrsta uvjeravnja da se još pojačamo i stvorimo još bolji tim u odnosu na prethodnu sezonu  – da nam do godine garantuje Evropu, odnosno Regionalnu  SEHA ligu  – dodaje Škrbić.

SVI IGRAČI OSTAJU U ,,ČELIKU''!

"Ja sam obavio prve razgovore sa svim igračima koji su ,,iznijeli'' prethodnu sezonu. Ovo nije čula-kazala, već informacija iz prve ruke: od ,,raspada'' Čelika – nema ništa! Od kapitena Aldina Begagića, do Davora Kadića, Milana Ivančeva, Eduarda Martića, Elvisa Brkća, Milana Duvnjaka, Dragana Starčevića, zatim, Hase Ćosića i  Nerke  Bašića – svi, bukvalno svi su u razgovoru istakli da žele ostati u ,,Čeliku'' i u narednoj sezoni, s tim da se izmire dugovanja iz prethodne sezone prema onima prema kojima dugovanja postoje. Jedino Mirza Dervenčić je rekao da ima neke ponude iz inostranstva, a mladi Amar Kobilica da (zbog studija) želi karijeru nastaviti u drugom gradu.

A šta je sa prinovama?

"Što se angažovanja novih igrača tiče mi smo za sada napraili ,,spisak želja'' – koga bi voljeli vidjeti u redovima ,,Čelika'' u narednoj sezoni. To su, još dva vrsna golmana, tri beka i jedan pivotmen, a za tih šest mjesta u timu konkuriše čak 15 igrača. Ko će od njih doći u ,,Čelik'', zavisi od konkretnih dogovra sa svim kandidatima. U svakom slučaju – postoji veliki interes igrača da pojačaju redove ,,Čelika'' – ističe Pane Škrbić.

Također, sa nekoliko ,,Čelikovih''  juniora  – kaže Škrbić – zasigurno će biti potpisani stipendijski ugovori, prije svega sa tri mlada sedamestogodšnjaka koji su nedavno u Barceloni na najvećem turniru u svijetu bili u sastavu reprezentaciji svijeta! To su  golman Ajdin Tufekčić, srednji bek Muhamed Ajanovć i pivotmen Almir Rekanović. 

Vrata su otvorena i za tri mlada igrača Škole ,,Čelik junior''  Vlade Zeljke, ali je to stvar dogovora sa njima i Upravom te škole – kaže Škrbić.

CILJEVI

Ja sam imao više sastanaka sa predsjednikom SEHA lige Mihajlom Mihajlovskim – i u Skoplju i u Sarajevu. Postoji njegova velika zaintresovanost i garancije da ,,Čelik'' naredne sezone bude u Regionalnoj SEHA ligi.

"Znamo sve o ,,Čeliku'' – da je to uzoran kolektiv, da ima odlične uslove i izvrsnu dvoranu. Malo pojačate ekipui dogodine ste siguro u SEHA ligi – kazao mi je Mihajlovski.

Inače, pošto ove godine umjesto tri ekipe iz BiH u prethodnom prvenstvu našu državu predstavlja samo jedna ekipa (Borac, Banja Luka), ovoga puta neće se igrati ,,Liga 6'', već će Premijer  liga (proširena sa dva bivša člana SEHA lige – Izviđač i Sloga) dati zvanične kandidate za SEHA ligu i ostala evropska takmičenja.

UPRAVA

Uprava RK ,,Čelika'',  istakavši da je za tri godine na sportskom poljupostigla više nego ukupno svi u  prethodnih 60 godina – razmatrala je i pitanje kadrovskog jačanja Uprave Kluba:

Mislimo da je ova Uprava dostigla svoj maksimum. Biti prvak Premijer lige države je ravno podvigu. Pozivamo zato sve koji žele da dodju u klub i da doprinesu njegovom daljem razvoju i jačanju  – da  dođu u klub! Sva mjesta u klubu su otvorena za nove ljude koji žele,  mogu i vole da nastave putevima uspona kluba! Oni koji kritikuju rad (nemamo ništa protiv  konstruktivne kritike) – neka dođu i late se posla. Omogućićemo im da vode ovaj klub ali samo na putu daljeg razvoja i  slave – naglašava Pane Škrbić.

Kako sada stvari stoje – pripreme tima za novo prvenstvo bi trebale započeti 5. avgusta, a do tada treba usvojiti detaljan plan priprema.