Portal 072info

ISTINITA PRIČA: Djevojčica (13) tragala za svojim ocem, našla ga na Fejsu, a onda…

Djevojčica je više puta bila prisiljena na sek*ualne odnose sa svojim davno izgubljenim ocem kojem je ušla u trag preko Facebooka, rečeno je na sudu.

Tada 13-godišnjakinja je shvatila ko je on zahvaljujući prijateljima i objavama na Facebooku, pa je tako doznala da on živi u Yorkshiru u Velikoj Britaniji. Nakon njihovog prvog susreta, otac je djevojčicu pozvao da ostane kod njega, a to je dopustila i njena majka.

Međutim, nakon toga je muškarac imao redovne sek*ualne odnose s djevojčicom, rečeno je na sudu. U početku je spavala na kauču, ali kad je njen otac prekinuo vezu s djevojkom, tada se okrenuo svojoj kćerki, rekao je tužitelj.

Otac joj je rekao da ona može spavati u njegovom krevetu, a on će preći na kauč. No, tokom noći uvukao joj se u krevet i seksualno zlostavljao vlastitu kćer.

– Nije se opirala jer je to bio njen otac – rekao je tužitelj.

To se ponavljalo šest mjeseci, svaki drugi dan. Hrabrio je djevojčicu da pije s njim prije nego što ju je zlostavljao. Nakon nekog vremena napustila je njegovu kuću.

Tinejdžerka, koja sada ima 18 godina, najprije je rekla socijalnom radniku šta se dogodilo, a onda je otišla u policiju.

Policajci su u njegovom telefonu pronašli neke poruke koje sugeriraju da je imao seksualne odnose s kćerkom. Nakon što je pritvoren negirao je bilo kakav kontakt s djevojčicom, a rekao je da je drugi član porodice koristio telefon.

Na sudu je rečeno da je njen otac već prije bio osuđen jer je kod njega boravila maloljetnica, iako tada nje bilo seksualnog zlostavljanja.

On je na sudu priznao sek*ualno zlostavljanje kćerke, a braniteljica je tražila da sud uzme u obzir što se pokajao.

– Njemu je veoma žao i želi da može vratiti vrijeme. Osjeća se loše kad misli o tome -rekla je braniteljica.

Na sudu je rečeno da je imao problema s alkoholom, patio od depresije, a njegova supruga se brine da postoji rizik od suicida. Tokom suđenja podržali su ga supruga i njena porodica. Osuđen je na šest godina zatvora.

Doznajemo.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box