ISTINITA PRIČA: Poruka jača i od njaboljeg holivudskog scenarija!

ISTINITA PRIČA: Poruka jača i od njaboljeg holivudskog scenarija!

slika

Džudi vlasnica hotela na floridi prilikom jutranjeg čišćenja plaže pronašla je plastičnu flašu koja je plutala u plićaku, ali nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti.

Poruke u boci obično su rezervisane za romantične filmove i gusarske priče, a da to može biti uzbudljivo i u stvarnom životu potvrđuje i priča sa floride.

Džudi vlasnica hotela na floridi prilikom jutranjeg čišćenja plaže pronašla je plastičnu flašu koja je plutala u plićaku, ali nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti. Naime u flaši koja je dijelom bila napunjena pijeskom Džudi je primijetila poruku i novčanicu od jednog dolara. Kada je izvadila poruku otkrila je da nije riječ o nekom zaigraniom dječaku, i da zapravo u njoj nije pijesak nego pepeo. Na žutom papiru je pisalo:

“Moj suprug Gordon Skot Smit je volio da putuje. Nazovite me i javite gdje ste ga pronašli”. Uz tu je poruku pronašla joj jedan ispisani papir i dvije novčanice od jednog dolara. Druga poruka je dodatno pojašnjavala neobičan morski paketić.

Gordon je bio Bevin suprug gotovo 27 godina prije nego što je iznenada umro od izliva krvi u mozak u martu 2012.godine. Njegova je supruga htjela je prosuti pepeo u more u njegovom omiljenom ljetovalištu Big Pine Key, ali prije nego što je to učinila, pala joj je na pameti ideja sa kojom bi uspomena na njegov život trajala puno duže.

Pepeo je ubacila u flašu, kao i poruku i novčanicu od jednog dolara kako bi je pronalazač mogao nazvati i javiti gdje je Gordon doputovao. Prvi pronalazač bio je Ros koji ga je pronašao u mjestu Islamerada. Krajem jula našao se u Džudinim rukama koja ga je iz plastične flaše za vodu ‘preselila’ u plastičnu flašu ruma, jer je na putovanje izvorno krenuo u staklenoj flaši tog gusarskog pića.

Nakon što nazvala Bev u Tenesi, Džudi je organizovala okupljanje u znak sjećanja na Gordona, zaljubljenika u putovanja i ribolov, a zatim ga otpratila na nastavak putovanja koje će, nadamo se, trajati još jako dugo.

Izvor: Kurir 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE