Portal 072info

ISTINITA PRIČA: Video koji mi je uništio život!!

Ovo je još jedna istinita priča koja se desila jednoj naivnoj devojci, koja je bila žrtva “ljubavi”. Ova djevojka je bila student humanističkih nauka, studirala je Psihologiju. Ona  i njene tri sestre su bile kćerke jednog izuzetno uglednog čovjeka, u gradu poznatog po poštenju i lijepom moralu. Cijela njegova porodica bila je primjer mnogima. On je puno radio, i maksimalno se trudio da svojoj porodici obezbijedi halal zalogaj hljeba, a posebno da im omogući normalno i rahat školovanje.

Ova djevojka pored toga što je bila lijepo vaspitana, i poznata po lijepom ahlaku/ponašanju, bila je izuzetno marljiva učenica. Sve drugarice su je voljele i težile da joj se što više približe, zbog njene natprosiječne nadarenosti kao i brojnih vrlina koje je posjedovala.
Započinje svoju priču riječima: 

 “Jednog dana dok sam izlazila iz fakulteta na vratima je stojao mladić koji je piljio u mene, s obzirom da ga nisam poznavala, nastavila sam svojim putem, ne pridavajući mu nikakvu pažnju. Međutim on je krenuo za mnom i počeo mi se obraćati tihim, nježnim glasom: “Ljepoticee..,odavno te posmatram, svidjelo mi se tvoje ponašanje, ja želim da te oženim..’, Ubrzala sam svoj hod pomalo spotićući se, iznenađena šta mi se dešava. Znoj je počeo da mi kvasi čelo, jer ovo je prvi put da mi se nešto ovako desi… 
Stigla sam kući i počela razmišljati o tome šta me snašlo.., cijelu noć nisam mogla oka sklopiti od straha, uplašenosti, zabirnutosti.
Sutradan, kao i obično, otišla sam na fakultet. Nakon završenih predavanja na izlasku opet sam naišla na istog mladića na istom mjestu, kako dotjeran nasmijanog lica čeka da izađem, a potom me počne ponovo pratiti i došaptavati riječi sličnog sadržaja. Ja bih samo šutjela i ubrzavala svoj hod… Ovakvi postupci potrajaše par dana i završiše se sa pismom koje mi je bacio na pragu od kuće nakon što me je do nje pratio. Dvoumila sam se da li da ga uzmem ili ne? I ipak ga uzeh, zatvorila sam se u sobi i onako sva drhtava otvorila pismo. I kao što se moglo očekivati, riječi pune ljubavi, izvinjenja zbog njegovih progona koji su jači od njega, govoreći da je žarko zaljubljen, i da me želi za ozbiljno u što kraćem periodu oženiti.

 Pocijepala sam pismo i bacila ga istog momenta. Međutim nije prošlo ni par sati, telefon je zazvonio, podigla sam slušalicu, kad isti onaj dečko, pitkim glasom me pita: Jesi li pročitala pismo?
Drsko sam mu odgovorila: “Ako se ne upristojiš obavijestit ću porodicu i teško tebi..”, spustih slušalicu, međutim nije prošao ni sat vremena on je opet počeo zvati, govoreći da nema loše namjere, već je potpuno iskren, želi da me oženi, i da sretno živimo u braku. Govorio je da je bogat, da će mi sagraditi dvorac, da je spreman da ostvari sve moje snove, tvrdeći da je jedinac, da mu niko od porodice nije ostao živ, da ćemo sami uživati, da…, da…, da…

Nakon svih ovih opojivih riječi, srce mi se smekša, rekoh on je doista ozbiljan. Od tog dana počela sam se čuti sa njim preko telefona. Iz dana u dan sve više mi je srce kucalo za njegovim glasom, i željom da ga vidim na vratima fakulteta, gdje sam ga i prvi put vidjela. I tako sam se ja sa njim baš raspričala i opustila, i iskreno rečeno zavoljela ga. Njegove riječi su tako ubjedljivo djelovale na mene da sam mu sve vjerovala.
 

Prošlo je dva do tri dana nije me ni pozvao niti posjetio na fakultetu. Zabrinula sam se, preko večeri prevrtala u krevetu razmišljajući šta li je sa njim? I tako jednog dana nakon predavanja ugledala sam ga u dvorištu gdje me je dotjeran nasmijanog lica čekao. Skočila sam od sreće i uzbuđenosti. Nakon kraćeg vremena počeli smo da izlazimo na kafu. Jedne prilike smo odužili sa pričom, ustala sam i ubrzano krenula kući jer sam prilično zakasnila, tu je on predložio da me odbaci sa kolima kako bih sto prije stigla, razmislila sam malo, i pristala. Od tog dana sam počela i ulaziti u njegova kola, s vremena na vrijeme bi se provozali po gradu. Kad sam sa njim bila osjećala sam se kao da letim, u nemogućnosti da išta razmišljam, vjerovala mu na svaku riječ, a posebno kad bi mi rekao: Ti ćeš uskoro da budeš moja žena, jedina moja ljubav, živjet ćemo sretno i zadovoljno do kraja života..

I tako jednog dana, a kamo sreće da ga nisam dočekala, jer taj crni dan nikad neću zaboraviti, dan u kome sam uništila svoj život, dan u kome sam presudila svojoj budućnosti, u kome sam se razotkrila i obrukala pred svim ljudima.., izašla sam sa njim kao po običaju, kad šta da vidiš, vodi me u lijepo opremljen stan. Ušli smo i sjeli zajedno jedno do drugog. Dobro sam znala, ali toga trena zaboravila da kada se čovjek osami sa ženom šejtan je sa njima treći. Šejtan mi je bacio veo na oči i uši, nastanio se na moje srce.., gledala sam u dečka a i on u mene, polako mi se približavao, počeo milovati.., i nije prošlo ni par minuta postala sam žrtva gladnog vuka.., izgubila sam nešto najsvetije što žena može posjedovati. Kad vidjeh šta uradih kao da se probudih iz sna. Skočih kao luda, govoreći mu: Šta si mi to uradio? Reče: Nemoj se bojati ti si moja žena, rekoh mu: Kako mogu biti tvoja žena kad se nismo još ni vjenčali. Odogovri: Pa to će uskoro biti, ne boj se.

Ovako slomljena duševno i tjelesno, otišla sam kući. Noge su me jedva držale, tijelo mi je gorjelo u vatri, govorila sam sebi: Jesi li svejsna šta si uradila budalo. Ti si poludjela.. Puno sam plakala, ostavila sam učenje, stanje mi se pogoršalo do krajne granice… međutim nadala sam se da će ispuniti svoje obećanje i da će me oženiti, i tako ispraviti svoju grešku.
Dani su počeli prolaziti jedan za drugim, nikad ih neću zaboraviti bili su mi teži nego brda i planine. I šta se desilo nakon toga? Ispunio je obećanje? Daleko od toga.., kamo sreće da se sve ovdje završilo…
Ono što je do kraja smrvilo moj život tek ćete da čujete.. Zazvonio je telefon, javila sam se kad on. Bilo je lijepo ponovo čuti njegov glas, nakon izgubljene nade, a još ljepše, kada mi je rekao: “Želim da se vidim sa tobom, zbog izuzetno bitne stvari… Puno sam se obradovala, misleći da je u pitanju ispunjenje dugo iščekivanog obećanja, ubrzo sam se susrela sa njim. Međutim nekako je djelovao hladan, na njegovom licu se mogla primjetiti strogoća, takvog ga nisam poznavala. I prije nego što mu išta rekoh, obratio mi se s riječima: “Prije svega odmah da ti kažem, od braka nema ništa, ako želiš možemo živjeti zajedno ali bez granica” Kada sam to čula, sva iznenađena, bez da osjećam išta, udarila sam mu šamar, govoreći mu: “Mislila sam da ćeš ispraviti svoju grešku, ispuniti obećanje, ali vidim da si osoba bez morala. Brzo sam izašla iz njegovih kola i trčeći, uplakana uputila se kući. Sustigao me je govoreći mi: Uspori malo djevojko, okrenula sam se i vidjela u njegovima rukama video kasetu, nisam znala o čemu se radi, zbunjeno sam ga gledala, i u toj tišini reče: “Sa ovim ću da ti uništim život, upitala sam ga: “A šta je to? Reče: “Pođi sa mnom da vidiš, iznenadit ćeš se. Otišla sam sa njim da vidim šta je to sa čime mi prijeti.., kad šta da vidiš, cijeli haram događaj koji se desio među nama one večeri.
Vrisnula sam: “Sta si to uradio kukavico, prostaku jedan …

Odgovori: Namjerno sam sakrio kameru prije našeg dolaska kako bih snimio ovo što sam snimio..,I znaj ova kaseta je oružje u mojim rukama, ili ćeš me slušati i raditi šta ti kažem ili će ovo biti dostupno svakom građaninu a među prvima će je dobiti tvoja porodica. Počela sam da plačem iz sveg glasa, nisam mogla da vjerujem šta me je snašlo. Zaželjela sam da me zemlja proguta samo da otac i ostali ne saznaju išta o ovome. Pokušala sam dobiti kasetu, ali uzalud je bilo, njegov uslov je bio da mu budem poslušna. Sa ciljem da od mojih niko ništa ne sazna pristala sam. I tako je počeo trgovati sa mnom, prodavao me je, a moja porodica i društvo i dalje ne zna u kakve sam se vode uvukla, već mi vjeruju sve što im kažem i cijene me kao što su me uvijek cijenili..
Međutim nakon kraćeg vremena istina je isplivala, video kaseta je porširena, i jedan primjerak je dospio u ruke mog amidžića. A ubrzo i u rukama moje porodice, tada je sve ekplodiralo, saznao je otac, sestre, cijela porodica, ne samo prodica već i komšije kao i cijeli grad, svi su saznali šta sam učinila. Pala je ljaga na mene i moju(nedužnu) porodicu, istog momenta sam napustila kuću i sakrila se daleko od očiju roditelja i svih koji me znaju. Ubrzo sam saznala da su mi roditelji i sestre napustili grad, i naselili se u drugi grad, ali i ljaga-sramota je također otputovala sa njima.
Kaseta se sve brže i brže širila i tako da skoro nije imalo kuće a da nije doznala šta je uradila kćerka ugledne porodice..

Kasnije sam doznala da je isti ovaj dečko i sa drugim djevojkama radio slično, ali kasno, sramota se omotala oko mene, nisam smjela na ulici izaći svi su perili prstom na mene i gledali me sa prezirom.., zemlja mi je postala tijesna.., nisam mogla sve to podnijeti i odlučila sam da se osvetim.
 I tako jedne večeri je dosao kod mene mortus pijan, iskoristila sam priliku njegove nemoći, uzela nož i riješila se šejtana u ljudskom obliku, i tako odmorila i spasila mnoge cure koje bi bile žrtve kao što sam i ja bila jedna u nizu. Normalno završila sam iza rešetaka..Pokajala sam se i dalje se kajem i žalim za svoju naivnost, i iz dana u dan gutam gorčinu harama, poniženosti mog postupka. I dan  danas kad god vidim video kasetu ili uđem u neku prostoriju imam osjećaj da me skrivene kamere snimaju…

Napisala sam ovu priču, uz kišu suza i tone boli, sa željom da svakoj djevojci bude pouka, opomena, i upozorenje da ne podliježe slatkim riječima, umotanih u celofan ljubavi, niti da vjeruje  praznim obećanjima. Pazi se sestro draga pisama, poruka, pazi se telefonskih poziva…
Misliš da mi je lahko bilo priznati sve sta mi se desilo, misliš da je lahko svima objelodaniti kako sam uništila svoj život, život svojih roditelja i ostale rodibine.., misliš da ne boli da svima kažeš svoju bruku koja je bila uzrok da mi otac od tuge oboli i preseli, i da mu zadnje riječi budu “Ja sam na tebe ljut do Sudnjeg Dana”..,Nikad ne mogu zaboraviti te riječi, taj nož koji mi je još više razorio ranjeno srce”. Ali ono što mi je dalo snage jeste da upozorim svoje sestre.  

Zato sestro NEMOJ i ti da jednog dana pišeš priču sličnu mojoj, NEMOJ JER TO PUNO BOLI.

cazin.net

Podijelite članak
  • 3
    Shares