eq


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Kraj prošle godine u Tuzli obilježila je tužna vijest o pogibiji Željka Čovića, vlasnika Gradskog taksija, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći 15. decembra. Istraga još traje, a policija je u januaru ove godine podnijela izvještaj Tužilaštvu o ovoj nesreći.
Suprotna traka

Čović je, kako pričaju njegovi prijatelji, išao po putnika na Međunarodni aerodrom Tuzla. Na uzvišenju Krojčica, prilikom povratka, došlo je do stravičnog sudara.

– U saobraćajnoj nesreći je smrtno stradao Željko Čović, a dvije osobe su povrijeđene. Policijska uprava Tuzla je Kantonalnom tužilaštvu 12. januara 2021. godine dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H. H. (27) iz Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da je, pod dejstvom alkohola, počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa – navodi portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Do saobraćajne nesreće je, najvjerovatnije, došlo kada je osumnjičeni, u alkoholiziranom stanju, izgubio kontrolu nad Golfom i prešao u suprotnu, lijevu saobraćajnu traku te prednjim dijelom vozila direktno udario u Renault Megane, u kojem se nalazio preminuli Željko Čović.

Izdao naredbu

– Postupajući tužilac je izdao naredbu o provođenju istrage protiv ove osobe zbog spomenutih krivičnih djela i izdao naredbe za potrebna vještačenja, koja su u toku. Po okončanju vještačenja i drugih istražnih radnji bit će donesena tužilačka odluka u vezi s ovom saobraćajnom nesrećom – zaključuje Arnautović.

Osim vožnje pod dejstvom alkohola, sumnja se da je H. H. vozio velikom brzinom i zbog toga se čekaju druga neophodna vještačenja kako bi se kompletirao predmet. H. H. je, navodno, i ranije bio akter saobraćajnih nesreća.