239EF786 98F7 4446 ADC0 7F7CE1E35D6F
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 4, 2021 @ 19:05
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo a po naredbi Kantonalnog suda KS, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu okončali su pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala.Otkriveni su i privremeno izuzeti dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

NER FIT

Između ostalog, otkrivena je i oduzeta veća količina automatskog i vatrenog oružja, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u toku je saslušanje tri osobe u sklopu navedene istrage Tužilaštva KS. Nastavljaju se aktivnosti na navedenom predmetu.

Kako saznaje Klix.ba, na vikendici Aleksandra Macana, pronađene su tri puške i jedan snajper. Riječ je o kući u naselju Kočevik, u općini Pale.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kako smo ranije pisali, Macan je prvoosumnjičeni u ovom slučaju, a nalazi se u bijegu. Policija je danas pretresla lokacije u vlasništvu njemu bliskih osoba.

Također saznajemo da do sada niko nije uhapšen.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, a policija je pretresla kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana.

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga su pretresi izvršeni i na toj lokaciji.

LIDER