Portal 072info

Istraga stravične nesreće i pogibije četvero mladih još traje: Vozač Land Rovera na slobodi

Screenshot 5 642
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Livanjsko Tužilaštvo još provodi istragu protiv 41-godišnjeg T. P, osumnjičenog da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, posebni slučajevi krivotvorenja isprava.

Udar u Golf

– U konkretnom predmetu, u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, provedeno je nekoliko stručnih vještačenja, kao što su sudskomedicinsko vještačenje, strojarsko, prometno i drugo, kažu u livanjskom Tužilaštvu te ističu da je osumnjičeni pušten na slobodu.
​Osumnjičenom se na teret stavlja da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19). Do udesa je došlo na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, kada je 41-godišnjak upravljajući Land Roverom, bez upaljenih svjetala lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 u kojem su bili poginuli. On je bez pomoći ostavio osobe povrijeđene u udesu, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lažna dozvola

Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tokom uviđaja.
​On se tereti i da je 30. marta izradio lažnu ispravu neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, odnosno potvrdu o kretanju, kojom se I. Š, osobi koja se za vrijeme saobraćajne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, kao lovočuvaru, dozvoljava kretanje 24 sata dnevno tokom policijskog sata. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oslobođenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

POKUŠAJ UBISTVA U BIH: Afganistanci na rukama donijeli migranta izbodenog nožem

072info.com

SLUČAJ U BIH: Pas ugrizao ženu i njenu maloljetnu kćerku

072info.com

Sin upucao roditelje, nakon duge borbe preminuo i otac

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)