Portal 072info

Istraga u BiH: Diplome iz Širokog Brijega imaju i službenici iz Banje Luke

Diploma RASSrbija DejanBozic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Spiskovi diploma zaposlenih u administraciji Grada Banja Luka prethodnih dana su podigli veliku prašinu, a u javnosti se pojavilo mnogo interesantnih detalja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Jedan od njih je da se jedna od omiljenih obrazovnih institucija za sticanje diploma, onih koji dobijaju platu iz gradske kase, nalazi u Širokom Brijegu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Da je to tako pokazuje i detalj da je čak šest zaposlenih u Gradskoj upravi steklo diplomu 27.1.2017. godine, a 23 nekoliko dana kasnije odnosno 31.1.2017, što su za Srpskainfo potvrdili i u Gradskoj upravi.

Dvoje zaposlenih je srednju školu u tom mjestu u Zapadnohercegovačkom kantonu završilo u junu 2017. godine, jedan u aprilu 2017. godine, jedan u junu 2010. i jedan u oktobru 2013. godine. Svi oni su zaposleni u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, piše Srpskainfo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Gradskoj upravi samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama vezanim za diplome zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Srednja strukovna škola s pravom javnosti Centar za obrazovanje Široki Brijeg bila je privlačna i za one koji su zaposleni u gradskim ustanovama. Tako se, prema podacima objavljenim na internet stranici Grada, najviše zaposlenih sa diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS ima u Domu zdravlja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Gradskoj upravi su rekli da su u Domu zdravlja dobili objašnjenje da su većini tih slučajeva u pitanju radnici koji su naknadno završili fakultet sestrinstva, ali da oni i dalje rade na mjestima sa svojim prvobitnim obrazovanjem.

“Detaljna analiza dostavljenih podataka preduzeća je u toku. Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja, zaposleni sa SSS i VŠS, a koji su u međuvremenu završili VSS, raspoređeni su i rade na mjestima koja odgovaraju SSS i VŠS”, rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da će i te informacije biti provjerene.

Ranije su napomenuli da će spisak svih zaposlenih, kao i mjesto i vrijeme sticanja diplome građani uskoro imati priliku vidjeti na zvaničnoj internet stranici Grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Gradonačelnik je zatražio da iste podatke na svojim zvaničnim stranicama objave i ustanove, preduzeća i organizacije”, naveli su u Gradskoj upravi.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME