Istraga u vezi atentata na Vučića vodi i prema RS: Ko je od političara imao “sky” telefon

s 28
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost Darko Trifunović je u izjavi BN TV kazao da dosadašnja istraga u vezi pripreme atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pokazuje da kriminalni putevi vode i do RS.

– To je potpuno nevjerovatno da su oni imali skup na Jahorini uz saznanje MUP-a Republike Srpske, ali to će neko morati da objasni predsjedniku Vučiću šta su to pripadnici narko-kartela radili na Jahorini prošle godine i koji su to političari iz Republike Srpske imali skaj telefone, na koga se odnose te prijetnje i ko su bili jataci Zviceru na teritoriji Republike Srpske – kazao je Trifunović i naglasio:

– Kakve su političke i druge veze sa Beogradom i Srbijom i da li će to uticati na odnos Beograd – Banja Luka u budućnosti ako se utvrdi da jedna od prijetnji da određeni krugovi koji štite Zvicera se nalaze na teritoriji Republike Srpske i da vlasti Republike Srpske, pod uslovom da se utvrdi da je sve ovo tačno što ja pričam, nisu preduzele odgovarajuće korake.

ČITAJ JOŠ:  Vučić: Izjava Izetbegovića govori o njemu, bošnjački i srpski narod su veliki narodi

Koji političari iz RS su imali sky telefone

Pa naravno, kaže on, nismo dobili obavještenje odakle ono oružje koje je pronađeno u Beogradu, oružje velikog kalibra, mine i ručni bacači.

– Ni do dan danas nismo dobili odgovor odakle to oružje, a opet operativna saznanja govore u prilog tome da tragovi idu zapadno od Srbije – kazao je Trifunović u izjavi BN TV.

Prema njegovim riječima, to sve treba istražiti .

– I mi ćemo učiniti sve u operativi, ali i mi u nauci, da zaštitimo predsjednika Republike Srbije, to je institucija koju mora da zaštiti svaki građanin Srbije – kazao je Trifunović.

ČITAJ JOŠ:  RS: Obustavlja se nastava od sutra do 1. novembra

On je rekao da u okviru te kriminalne organizacije, koja nije još demontirana, ima više grupa i da nije otkrivena politička pozadina.

– Postoje indicije da ima odmetnutih grupa… Mi nismo do kraja dobili odgovor odakle oružje u Srbiji, ko je zapravo šef Velji Nevolji da li je sam Zvicer ili neko drugi i ko rukovodi tom čitavom organizacijom – kazao je Trifunović.

Mi moramo da vidimo ko su, kaže on, politički nalogodavci i ko stoji iza ovih organizovanih grupa i te same organizacije.

– Ako se utvrde kao tačnim informacije, koje je dala američka DEA, da određeni političari u Republici Srpskoj, za koje postoji indicije da su imali i koristili “sky” telefone, prošire ka kriminalnoj mreži, što će imati nevjerovatne posljedice i na Bosnu I Hercegovinu, ali i na određene odnose u samom regionu – kazao je Trifunović.

ČITAJ JOŠ:  Na platu još 5 stoja, pogledajte zastrašujuće plate parlametaraca: Kako li preživljavaju sa 5.000 maraka mjesečno?! 

Supruga Zvicera na Jahorini

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa “kavačkog klana”, planirala ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je kazao da je posredstvom Europola i sluzbenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja koja ima za cilj ubistvo, atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prošle godine su u akciji MUP RS uhapšeni pojedini pripadnici kavačkog klana, koji su se skrivali u Banja Luci, a da je na Jahorini boravila i supruga vođe kavačkog klana Tamara Zvicer.

Također, policija je prošle godine uhapsila trojicu kavčana na Jahorini, koje je potom deportovala u Crnu Goru.

GODISNJICA
MARKETING