Istraživanje pokazalo: Vakcinisani ili nevakcinisani – ko brže prenosi COVID19

vakcina korona cjepivo 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na osnovu prve sprovedene studije, koja direktno razmatra koliko vakcine spriječavaju širenje delta soja koronavirusa, dokazano je da vakcinisani znatno manje prenose koronavirus od nevakcinisanih.

Međutim, u ovom istraživanju došlo se do još jednog saznanja, a to je da ta velika prednost počinje da se postepeno smanjuje nakon tri mjeseca od primanja druge doze vakcine.

Objašnjeno je kako osobe koje su dobile obje doze vakcine te se zarazile koronavirusom nakon toga, i to delta sojem, imaju mnogo manje mogućnosti zaraziti bliske kontakte, za razliku od nevakcinisanih.

ČITAJ JOŠ:  Ovo su simptomi krakena

Ovom prilikom su analizirali podatke testiranja 139.164 bliskih kontakata 95.716 ljudi zaraženih COVID-19 u periodu od januara do augusta 2021. u Velikoj Britaniji, piše Blic.

Osoba koja je bila potpuno vakcinisana, a zatim je imala “probojnu” infekciju delta sojem, imala je skoro dvostruko veću vjerovatnoću da će prenijeti virus u odnosu na nekoga ko je zaražen alfom.

Detalje istraživanja možete pročitati OVDJE.

GODISNJICA
MARKETING