Istraživanje tvrdi da je ovaj nutrijent potreban za dug život

626f3546676bf69000bf5b21bd4a1852 jpg pagespeed ce Mxx6tS6LuM
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svi bi željeli živjeti što duže i kvalitetnije, a danas nam je dostupno puno informacija i savjeta za postizanje takvih ciljeva. Jedan od tih je nedavno istraživanje objavljeno u The American Journal of Clinical Nutrition koje je izdvojilo nutrijent od ključne važnosti za dug život.

Radi se o omega-3 masnim kiselinama. One su vrsta esencijalnih masnih kiselina koje tijelo ne sintetizira, već se unose prehranom. Potrebne su našem tijelu za izvršavanje brojnih važnih funkcija, kao kontroliranje zgrušavanja krvi i proizvodnja staničnih membrana u našem mozgu. Također djeluju tako da sprječavaju upalne procese, smanjuju rizik od bolesti srca, astme, Alzheimerove bolesti i demencije. Postoji pet najboljih izvora ovog vrijednog nutrijenta.

Masna riba – riba koja je najbogatija omega-3 masnim kiselinama su inćun, haringa, pastrmka, skuša, losos, srdela i tuna.

Soja – proizvodi od soje sve su rašireniji zbog sve veće zastupljenosti vegana u populaciji. Jedan od najpopularnijih proizvoda od soje je tofu.

GODISNJICA
MARKETING