Italijanska policija dobila Alfa Romeo Giuliju otpornu na metke

Screenshot 5 50

Carabinieri su odjel italijanske vojske koji je odgovoran za policijsku službu u zemlji, a dugogodišnja povezanost je rezultirala još jednim sjajnim automobilom.

Policija je dobila specijalno opremljeni model Giulia sa 2,0-litarskim motorom koji razvija 197 KS. Motor je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem, a aotomobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,6 sekundi i dostiže maksimalnih 230 km/h.

Giulia je dobila neprobojne prozore i prednja vrata B4 nivoa, što je dovoljno za zaštitu od metaka ispaljenih iz magnuma. Automobil ima i rotaciona svjetla na krovu te blinkere integrisane u retrovizore.

Unutrašnjost je interesantna jer je ćelija u stražnjem dijelu dovoljna za samo jednu osobu, a prednost je što u tom slučaju ima mjesta za tri policajca.

Dostava Alfa Romeo Giulije je upriličena na 70. godišnjicu otkako su automobili ove kompanije prvi put ušli u službu. Prvi model je bio 1900 M Matta, a potom je stigao 1900 sedan.

Giulia se pojavila šezdesetih godina prošlog stoljeća, a nakon nje su stigli modeli Alfetta, Alfa Romeo 90, Alfa Romeo 75, Alfa Romeo 155, Alfa Romeo 156 i Alfa Romeo 159. Godine 2016. je kompanija dostavila dva modela Giulia Quadrifoglio za Carabiniere u Rimu i Milanu.