p
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Povratnik na trenersku klupu Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) isplanirao je prelazni rok, javljaju italijanski mediji. Prema informacijama koje pristižu iz Italije, Alegri se sastao sa direktorima “Stare dame” kako bi prezentirao plan koji je osmislio za narednu sezonu.

Prema pisanju “Gazzetta dello Sport”, italijanski trener je imao nekoliko zahtjeva kada je u pitanju igrački roster. Naime, Alegri je zatražio produženje ugovora na još jednu godinu za svoje ratnike Đorđa Kelinija (Giorgio Chiellini) i Leonarda Bonućija (Bonucci). Također, odbio je mogućnost dovođena Donarume (Donnarumma), pa će Vojček Šćezni (Wojciech Szczesny) ostati prvi golman torinskog giganta.

Alegri ima zahtjeve i kada je u pitanju vezni red, a prema pisanju pomenutog portala velika želja italijanskog stručnjaka je Miralem Pjanić koji je prošlog ljeta otišao u Barcelonu. Navodno, Italijan želi zadržati i argentinskog fudbalera Paula Dibalu (Dybala), a već je nagovorio klub da produžio posudbu Morati. Čeka se rasplet situacije sa Ronaldom, kojeg prema pisanju brojnih italijanskih medija, Alegri ne želi u timu naredne sezone.