Italijanski ministar: Ronaldo, lažeš i bahat si

ajkakj

Vicenzo Spadafora, italijanski ministar sporta, počeo se prepucavati preko medija s Cristianom Ronaldom nakon što je Portugalcu dijagnosticiran koronavirus.

Spadafora je jučer u razgovoru za Rai Uno optužio Ronalda da je prekršio protokole. Podsjetimo, Ronaldo je bio pozitivan na koronavirus uoči utakmice Portugala i Švedske u srijedu. Ronaldo je otišao u samoizolaciju u Portugalu, ali je onda izašao iz nje kako bi se vratio u Italiju.

Spadafora je nakon toga rekao se Ronaldo nije držao propisa i da nije imao dopuštenje za povratak u Italiju. Ronaldo, koji se u Italiju vratio privatnim medicinskim mlažnjakom, odgovorio mu je putem live videa na Instagramu.

“Do kuće sam išao kolima Hitne pomoći i nisam imao kontakt ni s kim. Sve sam radio po propisima i uz dopuštenja. Jedan čovjek iz Italije, kojemu neću spomenuti ime, tvrdi da se nisam držao protokola, ali mogu vam reći da je to laž. Sve sam poštovao i potpuno sam miran”, rekao je Ronaldo i nakon toga objavio opuštenu fotografiju kraj bazena u svojoj kući u Torinu.

No Spadafora nije ostao dužan pa je danas ponovno optužio Juventusova igrača.

“Činjenica da su poznati i da su fantastični sportisti ne daje za pravo nogometašima da budu bahati, da ne poštuju institucije jedne zemlje i da lažu. Što je neko poznatiji i slavniji trebao bi se ponašati odgovornije i tako služiti kao primjer drugima. Ponavljam ono što sam rekao jučer vezano za neke Juventusove nogometaše i više neću reći ništa na tu temu. Svima želim brzi oporavak”, rekao je Spadafora za italijansku obavještajnu agenciju ANSA-u.

Ronaldo će u samoizolaciji morati biti do 20. oktobra.

Prethodni članakTuzlansko Tužilaštvo pokreće istragu o izbornim prevarama
Sljedeći članakDodik ponudio Vučiću da bude trener Igokee, “ali samo pod jednim uslovom”