Portal 072info

Italijanski umjetnik ni kriv ni dužan postao najomraženiji lik na FB u našem regionu

Možda ste i vi od nekog dobili poruku upozorenja na izvjesnog gospodina pod imenom Fabricio Bambrilja (Fabrizio Brambilla) koji šalje pozive za prijateljstvo, a onda im hakuje profile.

“Znači: Reci svim svojim kontaktima sa svoje Mesindžer liste da ne prihvataju zahtjev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj akaunt Facebooka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Proslijeđeno kako je primljeno”, stoji u poruci koja se brzinom munje proširila mrežom.

Naravno, kad se ispostavilo da je riječ o prevari već je bilo kasno. Za to vrijeme, pravi Fabricio Bambrilja, umjetnik iz Bolonje, ni kriv ni dužan živi svoj život, kači na svoj profil fotke i zanimljive sportske vijesti, i pojma ne bi imao da je postao takav “strah i trepet” među korisnicima Facebooka – da nisu počeli da mu prijete smrću.

“Zaista? Šta reći na ovo?”, zapitao se kad je vidio objavu momka koji se sprema da “ode u Italiju da ubije Fabricija Brambilju”.

I možemo samo da zamislimo kako su ga zbunile poruke na srpskom u fazonu: “Koga ti to hoćeš da hakuješ, a majmune?” i “Gdje ti je taj pas da ga rasporim?”. Srećom, neki su se našli da mu objasne da je postao viral na prostoru bivše Jugoslavije, ali izgleda i ostatku svijeta.

Sad je od toga ispalo totalno zezanje gdje mu neki traže autogram ili ga mole da im postane prijatelj. Mada, sumnjamo da je njemu baš zabavno.

Inače, za ubuduće – profil na Facebooku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj. Takođe, Facebook prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vrijeme doda veliki broj ljudi vjerovatno bio obrisan.

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/nauka-tehnologija/internet/Italijanski-umjetnik-ni-kriv-ni-duzan-postao-najomrazeniji-lik-na-FB-u-nasem-regionu/439519

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box