Portal 072info

Ivanović se pravdao: Krivi su bh. mediji!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srbijanski voditelj Ivan Ivanović, kako je i najavio na Twitter nalogu, u svojoj emisiji koja je sinoć u 21.15 sati emitirana na srbijanskoj “Prvoj TV” pokušao je pojasniti javnosti izjavu koju je osudio cijeli region, “od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine. Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili”.

Međutim, svoje “neznanje” odmah je relativizirao zanemarivanjem činjenice da su Bošnjaci najviše stradali i da je nad njima izvršen genocid, navodeći kako su “u ratu stradali svi, i Hrvati, i Srbi, i Muslimani”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posebno se osvrnuo na pančlajn, drugi dio izjave, “pa onda kažu da tamo plavi šljemovi ništa nisu radili”, navodeći da je to jedan od najgorih izrečenih u emisiji, ne zato što je izazvao buru, nego što je stvarno loše urađen.

– To je isključivo moja krivica, a ne mojih scenarista, izjavio je Ivanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U više navrata pomenuo je da se želi iskreno izviniti te da ga niko nije na to natjerao, nakon čega je dodao:

– Ja mogu samo nešto da vam kažem. Ja nisam četnik. Ja sam Ivan Ivanović iz Beograda. Rat je završen prije 20. godina. U Srbiji nema četnika, u Srbiji nemate neprijatelja, u Beogradu nemate neprijatelja. Ja vas ne gledam kao balije, niti hrvate gledam kao ustaše, istakao je Ivanović, vjerovatno zaboravljajući da trenutno Srbijom slobodno šeta zločinac Vojislav Šešelj, inače vođa radikala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U svom izlaganju Ivanović se osvrnuo i na bh. medije tako što ih je nazvao glavnim krivcima što su se ljudi obrušili na njega i pisali mu prijetnje na društvenim mrežama.

– Ipak, moj glavni utisak je da su vaše reakcije bile uglavnom izazvane načinom na koji su bh. portali i bh. mediji komentarisali ono što sam ja rekao, tj. njihovom interpretacijom moje rečenice, kazao je Ivanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME