Ivica Osim Hrvatima: Niste prošli jer ste bahati

Komentarišući drugo mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i baraž kroz koje će hrvatska fudbalska reprezentacija pokušato izboriti baraž, Ivica Osim rekao je da Hrvatska nije prošla jer je bahata.

“Inače je problem svih Balkanaca prepotencija i sve ono što uz to ide. Onaj ko je prepotentan zaboravlja da to smeta drugima, ali i njemu samom. Ne poštujemo druge, bahati smo. Hrvatska nije poštovala suparnike u kvalifikacijama”, kazao je Osim za index.hr.

Nepoštovanje

“Hrvatska reprezentacija ima takve igrače da uvijek može igrati. To nije problem. Jednostavno ste, ako ništa, sportski trebali poštovati protivnike. I odmah ću vam reći, vi mediji ste puno krivi. Napravila se podcjenjivačka atmosfera, vi već godinu dana pišete da ste sigurni. To je opasno, posebnu u ovoj grupi, gdje je Srbija imala iste planove kao i vi. To je jako kvalitetna grupa. Pomogli ste da vaši igrači misle da mogu pobijediti svakoga”

Na pitanje novinara nije li na selektoru da ih spusti na zemlju, Osim kaže:

“Nije bilo dovoljno poštovanja. I još nešto, mi igrače često ne gledamo po onome najvažnijem, njihovoj igri, već prema onome koliko zarađuju. Neću reći da su za Hrvatsku igrali krivi igrači, ali ću reći da se igrači biraju ako su najbolji. Prate se trendovi i protivnici. Sve se to vidi na kraju na rezultatu. Vaša grupa bila je kvalitetna. Belgija je već dugo iznenađenje, trebalo je to sve ispratiti, a ne podcjenjivati.”

Jedan od najzaslužnijih ljudi za procvat bh. reprezentativnog fudbala rekao je da je iznenađen što se Hrvatska nije kvalificarala.

“Igračima je teško jer samo se pobjeda računa i tako godinama. Teško je živjeti s tim da stalno moraš pobjeđivati. Hrvatska ima dobru ekipu, uhodanu, bez obzira na ovo što se dogodilo. Mi smo još daleko od toga. Hrvatska ide na velika takmičenja, postoji navika. Svi očekuju da je to tako. Nije se lako nositi s nezasitnom publikom.”

“Oni koji su nezadovoljni situacijom misle da će problemi nestati s novim selektorom. To je glupost. I znate, vama je velika šteta što ste na onakav način maknuli Markovića. Ipak je čovjek dao puno nogometu, vaš savez i danas živi od njegovih para”, kazao je, a na reakciju novinara da je BiH u Brazilu jer ima Osima, a mi imamo Mamića, rekao je:

Zbližavanje

“Nemojte molim vas… Ne znam ja kako je to bilo, znam samo da je štimalo. Mamić? Mamić je sposoban. Zato ću opet, ako me pitate za hrvatske igrače, reći da su najbolji oni najiskusniji. Pletikosa, Srna, iako prema naprijed nije već neko vrijeme taj. Modrić, Mandžukić, to su igrači iz velikih klubova. Kao i naš Džeko, bitno je da kada dolaze u reprezentaciju dolaze u zdravu sredinu. Oni ne mogu biti loši”

O stanju u bh. fudbalu i atmosferi u reprezentaciji, Osim je rekao:

“Umirili smo neke stvari, ponajprije ukinuli da se puno njih petlja u izbor igrača. Selektor može mirno raditi i pozvati one igrača koji su najbolji. To je jako važno. Uvijek neko od političara sve pokvari, ali zbližavanje je primjetno. Neću reći da je nogomet to napravio, ali nogomet je u tome dobrodošao i to se također osjeća! Ima uvijek onih kojima uspjeh smeta, koji su zavidni”, kazao je Osim za index.hr.

Index

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE