Ivica Osim: Sa Argentinom i Iranom imamo iskustva, Nigerija nije kao prije, lično mislim da ćemo proći

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

ivica osim

Legendarni Ivica Osim, jedan od najzaslužnijih ljudi zašto se još uvijek igra fudbal u našoj zemlji u razgovoru za državnu televiziju istakao je svoje viđenje izvučenih grupa za Mundijal.

”Odigrali smo dobro u kvalifikacijama, zadužili gledaoce i fudbal nastavlja da živi, ostaje jedna velika odgovornost da nastave u tom tonu, da fudbal ne bude samo najvažnija sporedna stvar na svijetu, već mnogo više od toga”, istakao je Ivica Osim, te dodao da smatra da grupa uopšte nije toliko ugodna kako izgleda:

”Grupa nije nimalo ugodna, teško je pronaći autsajdera, ali objetivno gledajući BiH ne bi trebala da zazire ni od koga, pogotovo ne od Argentinaca s kojim smo igrali nedavno”.

Popularni Švabo se potom osvrnuo i na druge grupe, prvenstveno na grupu u kojoj su naši susjedi Hrvati.

”Kamerun i Meksiko su stalni gosti Svjetskih prvenstava imaju veliko iskustvo u tim utakmicama, te predstavljaju jedan dio fudbalske historije. Meksiko je vječito tu, kao i Kamerun predstavnik Afrike”, dodao je Osim koji je nakon toga govorio i o našem debitantskom nastupu na Svjetskim prvenstvima.

”Ja ne vjerujem u to da će se mnoge reprezentacije zaletiti, gledajući na to da smo mi neki autsajderi, ali da smo rasterećeniji nego ostali, to jeste i svima je teže igrati nego nama. Sa Argentinom imamo neka iskustva, kao i sa Iranom, Nigerija nije kao prije. lično mislim da ćemo proći”, zaključila je legenda bh. fudbala.