Ivica Puljić o ramazanu 1991. godine: Nije smjelo biti greške, i reis je dolazio na probe

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Poznati bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić prisjetio se ramazana 1991. godine.

“Ramazan je uvijek bio poseban mjesec u BiH. Najviše pamtim Ramazan 1991.godine. Cijeli sam se taj mjesec pripremao za TV prijenos dolazećeg Bajram-namaza. Sjajni Aziz Kadribegović mi je bio savjetnik, moj dobri melek tih dana. Mnogo sam naučio od njega”, napisao je Puljić.

“Nije smjelo biti greške. I reis je, u rana jutra, dolazio na probe, dao je veliki doprinos da sve uspije. I sada mislim da je taj prijenos Bajram-namaza bilo jedan od mojih najuspješnijih projekata”, navodi Puljić.

Ramazan je uvijek bio poseban mjesec u BiH. Najviše pamtim Ramazan 1991.godine. Cijeli sam se taj mjesec pripremao za TV prijenos dolazećeg Bajram namaza. Sjajni Aziz Kadribegović mi je bio savjetnik, moj dobri melek tih dana. Mnogo sam naučio od njega.

— Ivo Puljic (@ipuljic57) March 22, 2023

“Bio je to savršen prijenos. Savršen TV program. Bili smo jako ponosni, jer Ramazan ne pripada samo muslimanima, nego svima nama koji poštujemo Islam, svoje susjede i prijatelje. Bio je to prvi živi prijenos Bajram-namaza u historiji BiH”, naveo je Puljić na svom Twitter nalogu.