Portal 072info

Iz Čelika odgovorili Džemidžiću: Deset godina ste besplatno koristili Bilino polje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je Nogometni savez BiH, s potpisom generalnog sekretara Adnana Džemidžića, inače SDA člana i kandidata na ranijim izborima, upustio pismo prvom čovjeku Zenice Fuadu Kasumoviću i Gradskim vijećnicima u kojem ih obavještavaju da reprezentacija BiH neće igrati utakmice na Bilinom polju do daljnjeg oštre su reakcije i osude javnosti.

Svi su jednoglasni u tome da se radi o političkom potezu i pokušaju da se to pripiše gradonačelniku Kasumoviću, međutim, iz političke kuhnje SDA očigledno zaboravljaju da na tribina nije skandirao niti navijao Kasumović.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Među brojnim reakcijama je i Denisa Mušovića, predsjednika NK Čelik, koju prenosimo u cijelosti:

– Poštovani gospodine Džemidžić. S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu, a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion Bilino polje. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion Bilino polje i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donesenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion. 

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora sa Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Za nas u Čeliku je fudbal mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno “pronašli razlog” koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri fudbalskih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana, kaže se u pismu koje je potpisao predsjednik Zeničana Denis Mušović.

Podijelite članak
  • 95
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

UEFA potvrdila, “Zmajevi” protiv Italije igraju na Grbavici

072info.com

Nastavlja se pad reprezentacije BiH na FIFA-inoj rang listi

072info.com

BiH protiv Iran 12. novembra na Grbavici, za ovaj meč sprema se novi spisak igrača

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6