Iz Čelika odgovorili Džemidžiću: Deset godina ste besplatno koristili Bilino polje

Nakon što je Nogometni savez BiH, s potpisom generalnog sekretara Adnana Džemidžića, inače SDA člana i kandidata na ranijim izborima, upustio pismo prvom čovjeku Zenice Fuadu Kasumoviću i Gradskim vijećnicima u kojem ih obavještavaju da reprezentacija BiH neće igrati utakmice na Bilinom polju do daljnjeg oštre su reakcije i osude javnosti.

Svi su jednoglasni u tome da se radi o političkom potezu i pokušaju da se to pripiše gradonačelniku Kasumoviću, međutim, iz političke kuhnje SDA očigledno zaboravljaju da na tribina nije skandirao niti navijao Kasumović.

Među brojnim reakcijama je i Denisa Mušovića, predsjednika NK Čelik, koju prenosimo u cijelosti:

– Poštovani gospodine Džemidžić. S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu, a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion Bilino polje. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion Bilino polje i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donesenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion. 

Copy

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora sa Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi.

Za nas u Čeliku je fudbal mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno “pronašli razlog” koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri fudbalskih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana, kaže se u pismu koje je potpisao predsjednik Zeničana Denis Mušović.

Prethodni članakMinistarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za prijem oficira – ovo su detalji
Sljedeći članakKako su djeca ostala bez prava na igru i zagrljaj, šta za njih znači kombinovana nastava