Portal 072info

Iz FMZBiH pozvali građane da dan sutra provedu na otvorenom

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom.

Vjetar u Bosni slab, uglavnom, sjeveroistočni, a u Hercegovini veći dio dana slaba bura. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 10, u Hercegovini i na sjeveru Bosne od 11 do 16, a dnevne od 19 do 26 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. U kotlinskim dijelovima grada prijepodne s maglom i sumaglicom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 6, a dnevna oko 20 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5, Ivan-sedlo i Sarajevo 17, Sokolac i Srebrenica 18, Bihać, Bugojno i Prijedor 19, Sanski Most 20, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 21, Livno 22, Mostar, Trebinje 25 i Grude 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza za sutra je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box