Portal 072info

IZ INSPEKCIJE UPOZORILI Građani Zenice dužni uklanjati snijeg i led sa trotoara uz zgrade

Iz Službe za inspekcijske poslove Grada Zenice obavijestili su građane na obavezu uklanjanja snijega i leda sa trotoara uz zgrade što je obaveza vlasnika i korisnika stanova i poslovnih prostora, te ispred lokala, sa pločnika uz kioske i pokretne uređaje što je obaveza vlasnika ili korisnika istih, kao i taksi stajališta što je obaveza Udruženja taksista.

“Uklanjanje snijega i leda s javnih saobraćajnih površina (ulica i cesta), staza, stepeništa obaveza je nadležno preduzeće, a za uklanjanje snijega s parkirarališta, tržnica, sportskih objekata, autobuskih stajališta, i sličnih prostora obaveza je pravnog lica koje upravlja ili koristi ili kome je povjereno održavanje istih.

Obaveza uklanjanja snijega i leda sa krovova stambenih i poslovnih zgrada obaveza je pravnih i fizičkih lica koja koriste te prostore, odnosno upravitelja, jer čišćenje i uklanjanje snijega i leda s krova i vijenaca spada u tekuće održavanje zgrade po Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

Komunalna inspekcija će 04. januara godine vršiti kontrolu iz Glave V Odluke o komunalnom redu” – navodi se u saopćenju.

Podijelite članak

Počitajte još

SRAMOTNO Vlada FBiH: Zenici 0 KM za borbu protiv epidemije

Redakcija

Fantastičan video Zenice iz zraka (VIDEO)

072info

Arena “Husejin Smajlović” ustupljena za eventualni prihvat većeg broja zaraženih korona virusom

072info