Iz SIPA-e najavljuju nove akcije i poručuju: Očekujte nova hapšenja, a na redu su…

Iz SIPA-e najavljuju nove akcije i poručuju: Očekujte nova hapšenja, a na redu su…

SIPA ulaže velike napore da prepozna i dokumentuju teške odlike krivičnih djela koji se dešavaju u BiH, ističe v.d. šefa Kriminalističo-istražnog odjela (KIO) Vahidin Šahinpašić.

Očekujte da ćemo vrlo brzo imati nova hapšenja i nove predmete sa prvenstvenim ciljem da rasvijetlimo krivična djela i da spasimo narod ove zemlje od tih pojava, poručio je danas v.d. šefa Kriminalističo-istražnog odjela (KIO) Vahidin Šahinpašić na konferenciji za medije upriličenoj povodom velikog broja akcija koje su sprovedene posljednjih dana, javlja Anadolu Agency (AA).

Obratio se povodom operativnih akcija “Papirus”, “List II”, “Box”, “Snimak”, “Zenica” u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a kako je kazao, SIPA ulaže velike napore da prepozna i dokumentuju teške odlike krivičnih djela koji se dešavaju u BiH.

U proteklih pet dana, prema riječima Šahinpašića, uspjeli su napraviti nekoliko akcija od kojih je izdvojio akciju “Snimak” italijanskog novinara u kojoj su u vrlo brzoj reakciji uspjeli da utvrde identitete svih lica sa snimka, fiksiraju sve lokacije sa istog snimka i da prikupe sve potrebne naredbe Tužilaštva i Suda BiH i krenu u akciju.

“Tokom mjera koje je policija poduzela u ovom predmetu lišili smo slobode pet lica, uspjeli pronaći jedan dio naoružanja sa ovog snimka te nastavljamo raditi kako bismo potpuno dokazali ovo krivično djelo”, istakao je Šahinpašić.

Kako je kazao, potpunu istinu još nemaju, imaju određene naznake priznanja te da tragaju za kompletiranjem svih tih stvari sa snimka.

“Možda tokom iduće sedmice da sve bude riješeno. Osobe su bile poznate kao lica koja su se dovodila u vezu sa opojnim drogama ali nisu nam bila poznata za krivična djela trgovine oružjem”, pojasnio je Šahinpašić.

Novinar se, kako je kazao, nalazi na prijavi Državne agencije za istragu i zaštitu što znači da je lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS