Iz Wizz Aira se oglasili o platama njihovih pilota, zapošljavaju još 1.000 radnika

wizz air piloti wizz
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Wizz Air, najbrže rastući avioprevoznik u Evropi, objavio je da od 1. oktobra 2021. godine plate pilota vraća na nivo prije pandemije COVID-19. Time su postali jedan od prvih avioprevoznika koji su okončali period privremenog smanjenja plata. Ova najava dolazi u vrijeme kada Wizz Air počinje najveću akciju zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja, budući da žele ispuniti svoje ambiciozne planove rasta.

Dok nastavlja povećavati operacije u svojoj mreži, Wizz Air do decembra 2021. godine planira zaposliti 200 pilota i 800 članova kabinskog osoblja. U sljedećih deset godina Wizz Air ostaje predan otvaranju još hiljadu radnih mjesta jer planira utrostručiti svoju flotu na 500 Airbus letjelica. Kako bi popunio radna mjesta stvorena ovim planiranim rastom, do 2030. godine će godišnje u prosjeku zapošljavati 2.000 novih radnika.

Najave novih zapošljavanja dešavaju se u godini brzog širenja Wizz Aira uprkos izazovima pandemije. Od marta 2020. godine ova aviokompanija dodala je svojoj mreži 18 novih baza i više od 300 novih ruta po Evropi i šire te sada leti na više od 100 posto kapaciteta koje je imala prije pandemije COVID-19 – na više od 1.000 ruta prema 197 odredišta u 49 zemalja.

Michael Delehant, izvršni potpredsjednik i glavni operativni direktor grupe, poručio je: “Nema sumnje da je protekla godina bila izazovna za industriju, ali s ponosom možemo objaviti da smo jedan od prvih avioprevoznika koji je plate pilota vratio na period prije pandemije. Zahvaljujemo našem osoblju na konstantnoj predanosti, marljivom radu i otpornosti koju su pokazali od marta 2020. godine. S obzirom na to da smo se fokusirali na održivi rast, radujemo se što ćemo u narednim godinama hiljadama novih uposlenika poželjeti dobrodošlicu u našu rastuću porodicu.”

Kandidati koji traže novu i uzbudljivu avanturu više informacija mogu saznati i prijaviti se za posao na ovom linku.