Portal 072info

IZAĐITE NA IZBORE! Za lokalne izbore registrirano 3.263.906 birača

Centralna izborna komisija obavila je sve aktivnosti i pripreme za održavanje lokalnih izbora u BiH u nedjelju, 2. septembra.

Kako je na konferencije za medije rekao predsjednik CIK-a Ahmet Šantić sve je spremno da biračka mjesta budu otvorena u sedam sati, a bit će zatvorena u 19 sati.

– Ovogodišnje lokalne izbore posmatrat će oko 70.000 posmatrača od kojih je 300 stranih. Na centralnom biračkom spisku upisano je 3.263.906 birača – kazao je Šantić.

On je dodao da je ovo bila relativno mirna kampanja, iako je Koalicija “Pod lupom” jučer objavila da je ovo bila najprljavija kampanja u posljednje vrijeme. No, Šantić smatra da takvi stavovi nemaju uporište.

Zanimljivo je da predsjednik CIK-a, s obzirom da je iz Mostara, neće moći glasati kao i oko 90.000 njegovih sugrađana, jer, kao što je poznato, za Mostar nisu raspisani loklni izbori.

I sam Šantić izrazio je žaljenje, ali i nadu da će uskoro biti postignut politički dogovor o izmjenama izbornog zakona kako bi u gradu na Neretvi mogli biti održani izbori.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box