Izaslanik Bundestaga s Fortom prošetao Sarajevom: Cijela Njemačka stoji iza BiH

Screenshot 3 15
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sastao se danas sa izaslanikom njemačkog Bundestaga za Zapadni Balkan Adisom Ahmetovićem.

Ahmetović je sa Fortom prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene tokom agresije na glavni grad BiH i opsade grada u periodu od 1992. do 1995. godine i 28. godišnjica stradanja Sarajlija na pijaci Markale.

Nakon polaganja cvijeća, Ahmetović i Forto prošetali su sarajevskim ulicama, gdje je u razgovoru premijer upoznao izaslanika Bundestaga sa aktuelnom političkom situacijom u kantonu i čitavoj BiH.

ČITAJ JOŠ:  Daleko ispod zakonskog minimuma učešće žena na izabranim i imenovanim funkcijama

“Nakon dvosatnog razgovora sa Adisom Ahmetovićem, izaslanikom Bundestaga za zapadni Balkan, uvjeren sam da su evropska BiH i naš region dobili velikog prijatelja”, napisao je Forto na Twitteru.

Ahmetović je poručio da cijela Njemačka danas stoji iza Bosne i Hercegovine.

“I stajat će i dalje da Bosna i Hercegovina bude država mira i sa dobrom budućnosti”, rekao je Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović od jučer boravi u BiH gdje se jučer sastao sa predsjedavajućim Predstavničkog doma PS BiH Denisom Zvizdićem, te delegatkinjom u Domu naroda PS BiH Marinom Pendeš.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte dramatične scene: Na gradilištu u BiH poginula dva radnika (FOTO/VIDEO)
GODISNJICA
MARKETING