Portal 072info

Izazov sklekova za kraj uspješnog treninga: Ojačajte mišiće za samo jedan minut

Ukoliko ste iskreni i posvećeni ljubitelj fitnessa, na kraju fantastičnog treninga vrijeme je da izdvojite još samo jedan minut za izazov sklekova koji je omislio Jeremy Scott, jedan od omiljenih trenera koji radi za Men's Health. Iako zvuči isuviše jednostavno, ova minuta mogla bi vam se učiniti najdužom ikada. Jednostavno podesite štopericu na jedan minut i radite koliko god možete sklekova. Sa svakim sklekom raširite i skupite noge.

Ovakvi sklekovi “napadaju” vaša prsa, stomak, mišiće gluteusa, ramena, a izvodeći maksimalan broj ponavljanja u jednom minutu, posebno nakon što ste već odradili trening, ovaj izazov je najbolji način za jačanje gornjeg dijela tijela. Pored toga što ćete izgubiti još kalorija, izgradit ćete mišićnu izdržljivost.

Scott savjetuje da se fokusirate na održavanje kontrole i spuštanja tijela. Svaki put prsa spustite do poda i držite čvrstu i ravnu kičmu. Izbjegavajte zabacivati karlicu prema podu kako biste varali i lakše odraditi posljednjih nekoliko sklekova.

Ukoliko smatrate da počinjete gubiti kontrolu i nepravilno raditi vježbu, Scott kaže da je najbolje uzeti kratku pauzu prije nego nastavite sa skekovima.

Kada istekne jedan minut, odmarajte se još nekoliko minuta, a zatim krenite u svoje uobičajeno hlađenje tijela i istezanje. Brojite koliko sklekova uspjevate napraviti u jednom minutu te pratite svoj progres iz sedmice u sedmicu. Scott je uspio doseći do 36 sklekova u minuti. Možete li i vi?

KLIX

Podijelite članak
  • 6
    Shares