udes pixabay
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 9, 2021 @ 12:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Državno tužilaštvo Hrvatske podiglo je optužnicu protiv vozačice koja je skrivila tešku saobraćajnu nezgodu u vrijeme dok joj je bila određena samoizolacija zbog Kovida, o čemu nije obavijestila policajca koji je došao da je ispita, prenosi portal “Danica”.

NER FIT

“Smatram da nikoga nisam ugrozila i za to se ne osjećam krivom”, izjavila je.

Nezgoda se dogodila u februaru ove godine oko 12.35 sati u Kominu. Vozačica Tea (27), kako navodi optužnica, upravljala je suzukijem sviftom te je izgubila kontrolu i u krivudanju prešla na suprotnu traku.

Prednjim lijevim dijelom automobila naletjela je na opel zagrebačkih tablica. Teške tjelesne povrede u vidu preloma grudnog koša i rebara je zadobila putnica koja je sjedila na zadnjem sjedištu opela.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Uz navedeno, optužnica je tereti da je par dana kasnije u Svetom Ivanu Zelini, “znajući da je oboljela od zarazne bolesti Kovid-19, propustila o tome upoznati policijskog službenika Gorana, koji je došao u kuću ispitati je u svojstvu osumnjičene za prekršaj protiv javnog reda i mira, dovodeći ga pritom u opasnost”.

Vozačici Tei, kako su naglasili tužioci, u vrijeme saobraćajne nezgode bila je određena mjera samoizolacije te do nesreće ne bi ni došlo da je optužena djelovala po naloženoj mjeri.

“Tačno je, skrivila sam saobraćajku kad sam išla iz Zeline prema Mariji Bistrici. Stisnula sam kočnicu, ali je automobil bio tehnički neispravan, na šta me je ranije upozoravao otac. Auto je počeo plesati i pogodio drugi automobil u kojem je bila gospođa koja je zadobila teške tjelesne povrede. Nisam htjela da se to dogodi i žao mi je. S tom gospođom sam u kontaktu, a treba reći i da je put tog dana bio klizav. A ovo za Kovid i policajca? Smatram da nikoga nisam ugrozila i za to se ne osjećam krivom”, izjavila je Tea.

Državno tužilaštvo u optužnici predlaže da se Teu za oba krivična djela proglasi krivom te da je se osudi na godinu dana uslovnog zatvora, piše portal “Danica“.

LIDER