Portal 072info

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Zbog spora sa stanom napao brata nožem!

NedzadPasalic
NAPADAC: Nedzad Pasalic

Danas je oko 18.30 sati u ugostiteljskom objektu na Autobuskoj stanici Zenica došlo do verbalnog a potom i fizičkog napada od strane Nedžada Pašalića na njegovog brata Senada.

Prema riječima očevidaca, isti je najprije pokušao udaviti brata, a zatim se uhvatio za nož i pokušao počiniti krivično djelo ubistva. Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su izašli na mjesto događaja te o istom sačinili zapisnik.

Kako saznajemo od izvora bliskog portalu, do sukoba je došlo zbog spora sa stanom u Tavničkoj ulici jer njegov brat zahtjeva nužni zakonski dio te je pokrenuo parnični postupak u kojem je iznio relevantne činjenice i veoma jake dokaze zbog kojih se njegov brat uznemirio.

Napadnutom bratu pružena je Hitna medicinska pomoć, a po završetku pregleda i uviđaju pripadnika Policijske jedinice bit će poznat stepen povreda i dalji tok rasvjetljavanja ovog događaja. Prema podacima službeniga PS Zenica, oštećeni je dostavio inicijalne nalaze službe Hitne medicinske pomoći Zenica o zadobijenim povredama, te smo od službenika PS Zenica obaviješteni da će prema Pašalić Nedžadu preduzeti zakonske mjere i pokrenuti odgovarajući postupak.

Oštećeni brat će putem punomoćnika advokata Kokić Edvina podnijeti krivičnu prijavu zbog navodno učinjenog krivičnog djela.

Podijelite članak