IZBOR ZA MISS FEDERACIJE BiH 2014: Zeničanka na pripremama u Gračanici

Podijelite vijest

Da su Zeničanke jedne od najljepših djevojaka u Bosni i Hercegovini, govori nam još jedan primjer prelijepe mlade djevojke koja je ove godina izborila plasman u takmičenje izbora Miss Federacije BiH, a čije pripreme su uveliko započele u Gračanici.

Nakon poznate Zeničanke Danijele Vinš, koja je i prije nekoliko godina odnijela laskavu titulu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini, na red je došla još jedna Zeničanka, koja će se uz vašu pomoć, pokušati izboriti u najuži krug takmičenja.

lamija 3

Lamija Bektaš je dvadesetogodišnja studentica Filozofskog fakulteta u Tuzli, na odsjeku za Žurnalistiku, te ujedno i model agencije ABC Models, koja je ove godine odlučila da uz pomoć svojih kvaliteta izbori što bolji plasman na takmičenju na izboru za Miss naše zemlje.

„Manekenka sam modne agencije ABC MODELS. Na ovo takmičenje se nisam lično ja prijavila, nego su me pozvali da učestvujem na takmičenju Miss općine Gračanica, a nakon toga na izboru Miss Tuzlanskog kantona. Pored toga ponijela sam titulu Miss Posavske županije, te sam se direktno plasirala na Miss Federacije, gdje predstavljam svoj Zeničko-dobojski kanton“, istakla nam je lijepa Zeničanka.

Važno je naglasiti da je Lamija u ovom poslu svega tri mjeseca, te da je za vrlo kratko vrijeme, počela da osvaja velika priznanja, te da svoju ljepotu ističe na svim vrhunskim takmičenjima.

„Prije se nisam bavila modelingom, niti poslom sličnog karaktera. Počela sam prije svega tri mjeseca kada me Agencija pozvala na informativni razgovor. Uvjeti bavljenja ovim poslom su mi se svidjeli, te sam se u ovom poslu pronašla i potpisala ugovor na pet godina. Pored fakultetskih obaveza koje ne izostaju ni pod koju cijenu, modeling mi je sporedna obaveza, koja upotunjuje moje slobodno vrijeme“, rekla nam je Lamija te dodaje da i pored ovog posla želi i mora da nastavi sa fakultetskim obavezama.

lamija 1

Obzirom da ovaj hobi iziskuje mnogo troškova, kao i podrške, Lamija ističe da još uvijek nema sopstvenog sponzora koji će da daje ovoj Zeničanki podršku na nastupima sličnog karaktera: „Na takmičenjima u kojim sam do sad učestvovala nisam tražila sponzore, ali sada kada sam se plasirala na izbor za Miss Federacije poželjno bi bilo da imam sponzora,te sam se tim povodom obaraćala općini Zenica, i pojedinim jačim firmama, ali sam nažalost dobijala negativne odgovore“.

Najljepše djevojke Federacije BiH 2014, kao što smo već rekli nalaze se u Gračanici na pripremama, a izbor za Miss BiH 2014 održat će se sutra, 01. 06. 2014. godine u Bosnakom kulturnom centru Tuzla, uz direktan televizijski prenos na FTV s početkom od 21:00 sat.

Da je za sve bitna reklama, dokazuje i činjenica da mlada Zeničanka još uvijek nema sponzora, te ističe za kraj našeg razgovora: „Za mene je i ovo uspjeh,a ako uspijem u ovom poslu još više to će biti bolje za mene. Da se ne nadam nekom uspjehu ne bih došla do ove manifestacije tako lako. Ako budu sponzori igrali ulogu onda se ne vidim među 12 djevojaka koje idu u dalje takmičenje“.

Slogan ovogodišnjeg izbora je “LJEPOTA SA SVRHOM”, te će sav svoj prihod od telefonskog glasanja u direktnom prenosu “Miss FBIH 2014” Direkcija Miss BiH uplatiti na račun Crvenog križa FBIH za pomoć ugroženom stanovništvu od poplava na području Federacije BiH.

Našoj Lamiji želimo mnogo uspjeha tokom takmičenja ali i u karijeri, te se nadamo da će i ovaj put još jedna mlada Zeničanka, donijeti pobjedu u grad Zenicu. Vi joj također možete pružiti podršku, glasanjem na broj telefona 096 840 828.