Izbori u Hrvatskoj početkom ljeta

Podijelite vijest

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj, bude li epidemiološka slika dobra, vjerojatno će se održati 5. jula, otkriva izvor iz HDZ-a, a prenosi Hina u subotu Jutarnji list.

Ističe kako je moguć određeni pomak od sedam dana, ovisno o razvoju situacije s virusom, ali da se prema sadašnjim razgovorima u stranci najviše spominje upravo taj datum, navodi dnevnik.

“Nema se što čekati”, kaže za Jutarnji i jedan visokopozicionirani član Predsjedništva HDZ-a te potvrđuje da su mogući datumi za održavanje izbora početak jula.

ČITAJ JOŠ:  Krvoločni pas napao prvačića u petak, a danas i ženu: Curila joj je krv iz čela

Sagovornik navodi kako je HDZ-ova Vlada dobro upravljala krizom, kako stranački rejting raste, a da je na jesen moguć povratak epidemije pa je idealno vrijeme da se na izbore ide u julu.

“Milanović je namjerno ponovno u eter ubacio ideološke priče, što ide na ruku Škori, jer se vidi da HDZ raste, a Škoro pada, a svaki oduzeti glas HDZ-u koristi SDP-u.

Vlada je sada najavila mjere popuštanja, ovo je izborna godina i ako epidemiološka situacija bude dobra, nema se tu što čekati.

ČITAJ JOŠ:  Muž zatvoren zbog silovanja supruge, njegov otac zbog prijetnji snahi

Jer, dođe li novi val na jesen, izbori neće biti mogući, pa se postavlja pitanje i roka za održavanje izbora i moguće ustavne krize”, kaže sugovornik Jutarnjeg lista i dodaje kako sama logika nameće da se izbori održe što prije.

FENA


Podijelite vijest