45BF66EE 7540 4796 AF25 7C4F6417D6BB


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, rekao je danas za portal Faktor da je funkcioner ove stranke Denis Zvizdić ”decenijama gradio SDA” i u uvijek je bio tretiran ”kao jedan od najvažnijih kadrova”.

Na pitanje kakav je status Denisa Zvizdića u SDA, Izetbegović je rekao da ”svađe bude i u porodici”.

”Bude svađe i u porodici, svašta se kaže, pa se braća pomire. Sve je to neizbježan dio života. Podrška Zvizdiću od strane rivala i neprijatelja SDA je naravno hinjena stvar. Ne žele dobro Zvizdiću, već štetu SDA. I on je, koliko vidim, dovoljno mudar da to razumije. Decenijama je, zajedno sa nama gradio SDA, uvijek je bio tretiran kao jedan od najvažnijih kadrova ove stranke, dobijao je podršku za obnašanje najbitnijih pozicija u stranci i u državi”, rekao je Izetbegović i nastavio:

”I to će tako i ostati što se mene tiče. Iz svakog nesporazuma treba izvući neku pouku, neku korist. Recimo da ni u kakvoj nervozi i emociji ne treba spominjati rodbinu, supruge, porodicu. To se u SDA nikada nije radilo, ostavimo takve stvari nižerazdrednim političarima kojima to pristaje i medijima koji ih prate”, istakao je on.

Sam Zvizdić je, podsjećamo, prije nekoliko dana za N1 rekao da je ”u SDA previše uložio” i da neće napustiti stranku.

”Zašto bih ja napuštao, a ne oni koji su narušili ugled SDA? Želim da se borim zbog hiljada časnih članova”, istakao je on.