Izetbegović: Čović će morati da plati ovo što je naor’o, a ja idem završiti pregovore

bakir 2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

O detaljima sa sastanaka o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, bh. političari uglavnom šute, no lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je jutros na Svečanoj sjednici Žena SDA kazao nekoliko riječi o pregovorima.

Na prvom mjestu je naglasio da je potrebno popraviti odnos sa Hrvatima.

“To je jedna od krucijalnih potreba, to se mora uraditi. On je svojim djelovanjem, nepotpisivanjem bez pravog razloga ugovora sa Islamskom zajednicom, odlascima u Beograd, Banju Luku, podrškom Dodiku, koketiranjem sa silama koje ugrožavaju ovu zemlju, razljutio Bošnjake da sad ne možemo napraviti ono što nam treba i što je normalno. Mi moramo popraviti odnose, mi smo na kraju krajeva jedan narod”, poručio je Izetbegović i dobio pljesak prisutnih stranačkih kolega.

ČITAJ JOŠ:  Jill Biden: Ko je žena koja će postati prva dama Amerike

Kazao je kako je Čović toliko toga lošeg uradio da je sam sebi suzio prostor djelovanja, te da mu niko više ne želi vjerovati.


“Toliko je toga uradio da je suzio prostor. Nema čovjeka, običnog, obrazovanog, neobrazovanog, patriote, iz lijeve opcije koji je u ovom trenutku za to da mu se izađe u susret jer ne vjeruju dvojcu Čović-Dodik”, riječi su Izetbegovića.

Pomirenje s Hrvatima, kako je istaknuo lider najveće bošnjačke stranke, su od njega tražili i stranci.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Dodik godinama sve usporava, Čović bi sve da kontroliše

“Prijatelji iz međunarodne zajednice nisu naši neprijatelji, nisu došli da nas nešto prevare, da nas na nešto natjeraju. Traže od nas da završimo ono što je logično, traže da zatvorimo jedan front, da nemamo problem i sa Beogradom i Zagrebom”, kazao je Izetbegović.

Pojasnio je kako Dragan Čović smatra da su problem napravili ljevičari koji su izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, ali da Čović ipak od SDA traži da taj problem riješe: “Čović se poziva na to da su krivi ljevičari jer su izabrali Komšića za člana Predsjedništva BiH i da on ovo sve radi zbog toga. Ne znam je l to tako. Ali onda dođu meni da ja i SDA taj problem riješimo koji nismo luk ni jeli ni mirisali”.

ČITAJ JOŠ:  ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA: Premijersku funkciju ZDK preuzeo je danas Miralem Galijašević

Na kraju je poslao jasnu poruku, a to je da neće dozvoliti Čoviću ustupke.

“Ovo što je naor’o Čović će morati platiti. Sad ću otići odavde i završiti pregovore. Morat će odustati od nekih stvari”, zaključio je Izetbegović.

Bakir izetbegovic
GODISNJICA
MARKETING