Izetbegović i Zvizdić u Saudijskoj Arabiji obišli sveta mjesta u Meki i Medini

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na poziv Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj za zemlje Balkana i Istočne Evrope, borave u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

Izetbegović i Zvizdić zahvalili su direktoru Regionalnog ureda muslimanskog svijeta Abdulahu bin Rahmatalahu Kariju na dobrodošlici te su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosom dvije zemlje.

ČITAJ JOŠ:  Adis Imamović: “Niko u ovoj državi ne vodi računa o bezbjednosti saobraćaja”

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije te mogućnosti investiranja ove zemlje radi jačanja privrede BiH.

Izražena su očekivanja da će se bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti i u narednom periodu.

– Izetbegović i Zvizdić obišli su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini te obišli mezar Božijeg poslanika Muhammeda, a. s., i Sahat-kulu – saopćeno je iz SDA.

ČITAJ JOŠ:  U Nizozemskoj već treću noć zaredom neredi zbog uvođenja oštrijih mjera

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING