Portal 072info

Izetbegović: Kurir na cifre dodavao “0” da bi lažno predstavio iznose

SEBIJA IZETBEGOVIC 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), u svojstvu svjedoka saslušana je u Tužilaštvu BiH u okviru istrage u predmetu „Respiratori“.

Mediji su prenijeli vijest da je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo – protiv Amera Ćate – zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjere u službi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako navodi Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, optužen je da je od početka februara 2010. do septembra 2016. godine, obavljajući poslove kurira u Službi za opće poslove KCUS-a u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je prof. dr. Sebiju Izetbegović, koja je komentirala dešavanja kako je nestao novac iz KCUS-a i šta je radio optuženi kurir.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mi smo u popisu imovine shvatili da nedostaje novac. Iz službe su mi prijavili da je evidentno da nedostaje oko 100.000 KM. Pregledali smo sve i utvrdili o kojem se kuriru radi, pregledali dokumentaciju i više nego očigledno je bilonepravilnosti, kako je na postojeće cifre dodavao “0” da bi lažno predstavio iznose koje je uplačivao. 

Zatražila sam istragu. Odmah smo obavijestili policiju”, priča nam prof. dr. Izetbegović, te podvukla da su sva ova dešavanja sa optuženim kurirom “sitna” šta je zatekla na KCUS-u te dodala kako će istraga sasvim precizno pokazati tačnu cifru ukradenog novca po ovoj stavci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Nove informacije sa KCUS-a: Ponovo najviše zaraženih u…

072info.com

KCUS: Testirano 189 uzoraka na prisustvo koronavirusa, 18 novozaraženih

072info.com

ZET IZETBEGOVIĆA: Youtuber Adnan Cerić imenovan za v.d. direktora Agencije za statistiku BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)