Izetbegović: Nikada nisam dobio platu, a da 2.000 KM nije otišlo u humanitarne svrhe

bakir izetbegovic pixsell
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je objavljena vijest da su bh. političari Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić penzionisali isti dan, te uzeli otpremninu u iznosu većem od 30.000 KM. ponaosob, te naredni dan ponovo zasnovali radni odnos u Domu naroda Parlamenta BiH, gdje su nastavili primati plate, stigle su i prve reakcije.

Tako se oglasio i Izetbegović koji je poručio da njegov iznos ide u humanitarne i slične svrhe.

ČITAJ JOŠ:  Konaković odgovorio Izetbegoviću: Drska je to izjava, trojka se bori da vrati jednu trećinu

“Danas ću dati instrukciju i kompletnu otpremninu dati u humanitarne i slične svrhe”, kazao je Izetbegović te je poručio kako je to pravo “savim normalna stvar, ne samo u BiH nego i u svim državama” za FTV.

„Ali, evo ja ću sa svojom otpremninom postupiti na takav način kao što na kraju krajeva postupam i sa svojom platom. Nikada nisam dobio platu, a da barem dvije hiljade nije otišlo u neke humanitarne svrhe za pomoć ljudima, jer smatram da su to previsoke plate i u skladu sa tim sam i postupao. I ovih 30.000 će da ode u takve svrhe”, poručio je lider SDA.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: SDA se ne bori za vlast, SDA nije korumpirana stranka

Izetbegović je kazao da je politika odgovoran posao te da nastoji da ga radi odgovorno.

Kao političar sam do sad činio najbolje što sam mogao i tako namjeravam i nastaviti dok budem imao snage, ne treba sve ni kritizirati što političari rade, nismo svi isti, ali evo idu i izbori pa neka ljudi ocijene- zaključio je predsjednik SDA.

GODISNJICA
MARKETING