Izetbegović o Efendićevom napuštanju SDA: Pokušali smo ga zadržati, nije bilo hemije

40 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Lider SDA Bakir Izetbegović, govorio je danas za BHT i o izlasku Semira Efendića iz ove stranke, ali i o mogućnosti nove koalicije na nivou Federacije BiH i RS-a.

Napomenuo je da je očekivan bio potez Efendića.

– Dugo to traje, pokušali smo ga zadržati, on je kvalitetan kadar, nije bilo hemije, on je imao svoje ambicije. Nek mu je sretan put, želim mu dobro zdravlje – kazao je Izetbegović govoreći o odlasku načelnika opštine Novi Grad iz SDA.

Svaki odlazak nije dobar

Zanimljivo, to smo do sada viđali u sportu, kazao je on govoreći o tome šta je Efendiću ponuđeno u Stranci za BiH.

– Kad nekoj ekipi ne ide dobro onda uzmu nekog crnog košarkaša, eh sada da li će Efendić biti taj, da li će imati snage i kapaciteta, kakav je mogao imati u SDA i razviti ga, vidjećemo – rekao je Izetbegović.

Svaki odlazak nije dobar, mi smo pokušali zadržati gospodina Efendića i svakog kvalitetnog kadra, ali to je šansa, kada se ukloni jedno drvo postoji mogućnost da narastu nova dva, kvalitetnija, istakao je Izetbegović.

– Tako je bilo do sada, odlazili su. Otišlo je skoro pola kluba SDA, 2014., Šepić i kompanija… Samo je Konaković mislim nešto uspio napraviti i to se već gubi. On je dobar govornik a izostali su rezultati. Lako je kritikovati.

Neprirodan savez protiv SDA

Na konstataciju da je SDA ostala bez predstavnika na funkciji načelnika u gradu Sarajevu, Izetbegović je napomenuo da je ova stranka i ranije bila u takvim situacijama.

– Ovaj put je došlo do neprirodnog saveza protiv SDA. Ja se pouzdam u to da su ljudi dobili šansu da nešto urade. Već se osjeća nervoza u narodu, razočarani su – rekao je Izetbegović govoreći o koaliciji “trojke”.

Dodao je da SDA nikada nije obećala previše pa nema ni r