Screenshot 2 14
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je dešavanja u Crnoj Gori vezana za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija u manastiru na Cetinju.

FIXGEHALT

Kako je rekao Izetbegović, nikada nije dobro kada se vjera i politika pomiješaju.

“To obično bude na štetu vjere. To nije dobra kombinacija. Kada se vjerske zajednice umiješaju u politiku to bude na štetu mira i ljudskih života. Srpska pravoslavna crkva to radi uporno već skoro dva vijeka”, kazao je Izetbegović.

Dodao je da to nije nikome nanijelo nikakvog dobra, pa ni Srbima.

LIDER

“Ne znam kako će se sutra razvijati stvari. Ostrašćene su obje strane u Crnoj Gori. Naravno da su brigu izazvale te litije, pa formiranje vlade u Ostrogu. No pokazalo se da je jači procrnogorski refleks”, dodao je Izetbegović.

Naglasio je da Crna Gora ima većinu koja je za EU i NATO integracije.

“Crna Gora je dokazala da je za to da se ne negira genocid u Srebrenici. Odstranili su ministra koji ga je negirao, donijeli su Rezoluciju o Srebrenici. Ipak nadjačava ova strana procrnogorska”, zaključio je Izetbegović u objavi na Facebooku.

Podsjećamo, ceremonija ustoličenja mitropolita Joanikija, prema najavama, trebala bi se održati danas u manastiru na Cetinju. Ovaj događaj podijelio je crnogorsku javnost, a očekuje se da će tenzije, koje su rasle proteklih dana, sutra doseći vrhunac.