Izetbegović podržao Crnogorce: Ono što radi SPC nikome nije donijelo nikakvog dobra

Screenshot 2 14
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je dešavanja u Crnoj Gori vezana za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija u manastiru na Cetinju.

Kako je rekao Izetbegović, nikada nije dobro kada se vjera i politika pomiješaju.

“To obično bude na štetu vjere. To nije dobra kombinacija. Kada se vjerske zajednice umiješaju u politiku to bude na štetu mira i ljudskih života. Srpska pravoslavna crkva to radi uporno već skoro dva vijeka”, kazao je Izetbegović.

ČITAJ JOŠ:  Uhapšena medicinska sestra, prodavala potvrde o vakcinisanju

Dodao je da to nije nikome nanijelo nikakvog dobra, pa ni Srbima.

“Ne znam kako će se sutra razvijati stvari. Ostrašćene su obje strane u Crnoj Gori. Naravno da su brigu izazvale te litije, pa formiranje vlade u Ostrogu. No pokazalo se da je jači procrnogorski refleks”, dodao je Izetbegović.

Naglasio je da Crna Gora ima većinu koja je za EU i NATO integracije.

“Crna Gora je dokazala da je za to da se ne negira genocid u Srebrenici. Odstranili su ministra koji ga je negirao, donijeli su Rezoluciju o Srebrenici. Ipak nadjačava ova strana procrnogorska”, zaključio je Izetbegović u objavi na Facebooku.

ČITAJ JOŠ:  Konaković poručio Izetbegoviću: Povuci ti kandidaturu zbog sebe, a ne zbog nas

Podsjećamo, ceremonija ustoličenja mitropolita Joanikija, prema najavama, trebala bi se održati danas u manastiru na Cetinju. Ovaj događaj podijelio je crnogorsku javnost, a očekuje se da će tenzije, koje su rasle proteklih dana, sutra doseći vrhunac.

GODISNJICA
MARKETING