Portal 072info

Izetbegović: Rahmetli Smajlović bio je najbolji gradonačelnik u BiH

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” večeras je Gradski odbor SDA Zenica organizirao zajednički iftar za više od 1.000 postača, kojem su prisustvovali i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH, Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, Sebija Izetbegović, te brojne zvanice iz kulturnog, vjerskog i političkog života.

Bila je to prilika i da se na dostojanstven način obilježi treća godišnjica od smrti rahmetli Husejina Smajlovića, dugogodišnjeg gradonačelnika Zenice. 

Prisutnima se najprije obratio Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica, koji je poručio da je “Arena” samo jedan u nizu grandioznih Smajlovićevih projekata koji krase grad.

Zatim se prisutnima obratio i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH, koji je kazao da je rahmetli Smajlović najbolji gradonačelnik u BiH ikad. 

-Običan čovjek, a, ustvari, sasvim drugačiji. Nas političare uče kako se ponašati, govoriti, a on ništa od toga nije pratio, međutim, bio je živa vatra, energičan i obilježio je grad dok je bio na njegovom čelu. Ima još ljudi koji su bili gradonačelnici, ali niko to nije radio i uspio kao on. Tajna je u tome sto je ličio na svoj narod, bio mu odan i vjeran – rekao ie Izetbegović.

Podijelite članak
  • 416
    Shares

Počitajte još

Tufekčić: Kada nakon 30 mjeseci mandata shvatite da vam je jedini vidljiv projekat, i to kapitalni, cvijeće na mostovima, naravno da su vam svi drugi krivi za to

Redakcija

Džaferović: Husejin Smajlović je bio vizionar, znao je kako da vodi grad

Redakcija

“ZEPS” u zeničkoj “Areni”

Redakcija