Izetbegović spreman voditi rat, jeste li vi spremni ići u rov?

bakir bakir 2 2 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Priča o navodnom “non-paperu” preplavila je naslovnice bh. medija. Dokument bez ikakvog potpisa i dokaza o relevantnosti i autentičnosti, objavio je prilično nepoznat slovenski portal pod nazivom “necenzurisano.si”.

Za razliku od slovenskih medija, koji su bombastičnu priču o navodnom planu za prekrajanje granica na Balkanu, a potkovanu “dokumentom” bez bilo kakvog dokaza o validnosti, ignorisali, u BiH su tu priču prenijeli skoro svi mediji. Neki čak bez bilo kakvog upitnika o tome je li u pitanju dokument koji zaista postoji ili ga je neko jednokratno pustio u dnevnopolitičke svrhe.

Kao po komandi uslijedile su “oštre i patriotski nabijene” reakcije najviših dužnosnika u BiH i, naravno, političkih stranaka…

Utrkivanje ko će poslati “oštriju i patriotskiju” poruku traje danima.

Desetak dana nakon što je u Srebrenici ušao u koaliciju sa negatorima genocida o “non-paperu” se oglasio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za O kanal.

Izetbegović je u tom razgovoru rekao da “ne može reći kako neće biti rata.”

– Mome ocu su prebacivali kada je kazao “mirno spavajte, neće biti rata”. Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer ne ovisi to samo niti od Alije niti od Bakira, izjavio je Izetbegović.

Kaže da je spreman stati ispred ljudi ukoliko rata bude.

– Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti, poručio je Izetbegović u razgovoru za O kanal.