AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je Općinski odbor SDA Novo Sarajevo gdje je razgovarao s rukovodstvom te organizacije, nakon čega je održao i sastanak sa članovima Izvršnog odbora i vijećnicima iz te stranke.

Izetbegović o građanima Sarajeva

Izetbegović je kazao da je situacija svuda slična u općinskim odborima gdje su uvodili povjereništva – Ilidža, Novo Sarajevo, Centar.

– Priča je slična, kako uvesti mlade ljude koji će, uz pomoć starijih, iskusnih SDA-ovaca, dati odgovore za vrijeme koje dolazi. Moja preporuka im je bila danas da što više budu sa građanima, pa i kad građani ruže i kada prigovaraju i to je dobro. Samo nije dobro kada šute – naveo je Izetbegović.

Potrebne reforme SDA

Kaže da treba “komunicirati sa svijetom i vidjeti šta je to novo i šta je to više što građani, što glasači očekuju od SDA”.

On misli da “nema zamjene Stranci demokratske akcije, da uzalud pokušavaju napraviti alternative”.

– Ali nije odgovor ni spora, inertna i ostarjela SDA. Ova zemlja i ovi ljudi zaslužuju istinski sposobnu, kapacitiranu stranku koja će nastaviti da bude stub i glavni motor promjena u BiH, a time i na općini Novo Sarajevo – zaključio je Izetbegović.