Izetbegović: Zvizdić nije bio na sjednici Predsjedništva, naziru se njegove odluke

Bakir izetbegovic
Podijelite vijest

U hotelu Bosna na Ilidži danas je održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA).

Nakon sastanka upriličena je konferencija za medije na kojoj je govorio predsjednik SDA Bakir Izetbegović. On se, između ostalih tema, dotakao i najave mogućeg odlaska iz ove stranke njenog dugogodišnjeg člana Denisa Zvizdića.

“Denis nije došao, ni jučer na sastanak kolegija stranke, a nije došao ni na današnji sastanak. To je određeni pokazatelj nekih stvari, ali ne treba ništa prejudicirati. Lično, Želio bih da ostane s nama, on je jedan zaslužni član SDA. Međutim, ova stranka je ostala na nogama i nakon odlaska Zulfikarpašića, Silajdžića, Izetbegovića (Alije op. a.)”, kazao je Izetbegović.

ČITAJ JOŠ:  Mehmedović o porazu Izetbegovića: Treba pročitati poruke građana

Kako kaže, SDA će ostati će najjača stranka u BiH i on uvijek poziva članove na dijalog da ukažu na sve probleme.

“Trenutno, ne vidim da tendenicije idu u tom smjeru. Pogledajte šta se desilo sa strankama koje su osnovali bivši članovi SDA. Sve vegetiraju i na putu su da se ugase. Jedino je Silajdžićeva stranka nešto uspjela postići”, navodi predsjednik SDA.

Istakao je da SDA još uvijek nema pravi odgovor na “urbanu gerilu” u vidu bivše Četvorke, sada Trojke (NiP, SDP i NS).

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte kako Sebija daje upute Bakiru prilikom glasanja 

“Imaju pomoć medija. Preuveličavaju se afere poput respiratora. To nisu realni problemi, to je prenapuhano. Napada se KCUS. Da vam kažem, kada je zaustavljanje panmdemije u pitanju tu smo najbolji u regionu. I vakcine ćemo dobiti. Imat ćete ih milion u roku od mjesec. Kad su se veliki namirili i mi smo došli na red. Učinit ćemo sve da ne dođe do četvrotog vala pandemije”, kazao je Izetbegović.


Podijelite vijest